Publicitat
Publicitat

SANTANYÍ

El Pi proposa al ple rebatejar l’institut com IES Adolfo Suárez de Santanyí

“Amb aquesta moció, podem prometre i prometem que el nom d’Adolfo Suárez no serà oblidat i que la seva memòria ocuparà un lloc preferent en el nostre record i en el de futures generacions de santanyiners”. Aquest és l’esperit de la moció que ahir presentà el portaveu d’El Pi a Santanyí. La proposta, que no es votarà fins al proper ple municipal, pretén instar la Conselleria d’Educació a canviar el nom a l’institut del poble perquè es conegui com a IES Adolfo Suárez.

Biel Vidal va abandonar el ple poc després de lliurar la proposta al batle i després de participar en el minut de silenci que els regidors dedicaren a la seva excompanya pel partit socialista Joana Suau i a l’expresident espanyol, tots dos finats recentment.

Tot i això, el portaveu d’El Pi ahir no va concretar si la proposta té el vistiplau de la comunitat educativa de l’Institut de Santanyí. Amb tot, es preveu difícil que la moció pugui aprovar-se, perquè la proposta d’El Pi va crear un cert enrenou entre la resta de partits, que quedaren sorpresos. “No hi veig el sentit, perquè Suárez, malgrat ser un gran polític que mereix un record perpetu, no va tenir mai cap relació estreta amb el nostre poble”, explicà el batle, Llorenç Galmés (PP), a la sortida de la sessió plenària.

No obstant això, el plantejament de la proposta que ahir El Pi presentà als partits que formen el ple de Santanyí és ben diferent del del batle i del de la majoria de regidors. “Tots els pobles honoren els seus grans governants. Des de la més remota antiguitat, els noms d’aquells valents i valentes que en moments de gran tribulació decidiren fer una passa endavant per conduir les seves societats pel camí del progrés són recordats i escrits en pedra”, explica la moció.

Amb tot, encara no hi ha res decidit. La moció no es va discutir perquè el PP, amb majoria al ple, no va considerar que la proposta fos urgent. Per això tots els regidors hauran d’esperar al proper ple per parlar-ne i votar a favor o en contra de la proposta de canviar el nom a l’institut de Santanyí.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF