Publicitat
Publicitat

El carro del pi de Ternelles de Pollença tindrà enguany rodes metàl·liques

S'han substituït les antigues de fusta, per una qüestió de seguretat, a l'espera que es puguin recuperar en el futur

A les portes de Sant Antoni, Pollença també enllesteix tot l'engranatge per a les festes grans de gener. Atès que l'any passat s'accidentà el carro del pi venint de Ternelles, l'Ajuntament vol que el proper trasllat es faci en les millors condicions de seguretat. Per això s'ha optat per col·locar-hi unes noves rodes metàl·liques, feina que ha estat a càrrec del veí pollencí Fernando Perianes. Abans s'han provat rodes d'altres carros, amb l'assessorament d'experts artesans i també veïns que des de fa molts anys col·laboren en la festa.

Perianes ha acceptat fer-les amb molt de gust i ha garantit que tindran molta resistència, més que les de fusta, segons s'ha informat des de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament. Aquest restaurador ha agafat de mostra i ha utilitzat algunes de les peces de les rodes antigues del carro que porta el pi de Sant Antoni des de fa molts anys.

L'Ajuntament ha agraït a Fernado Perianes "la seva magnífica feina i a tots els qui han col·laborat per aconseguir tenir el carro a punt, fent prevaler la seguretat". Les rodes accidentades l'any passat estan en procés de restauració per part d'un artesà de Sineu i no es descarta que en el futur es puguin tornar a utilitzar, sempre que garanteixin un nivell de seguretat òptim.