Publicitat
Publicitat

MANACOR

Pastor encarrega a un misser evitar la indemnització de Torre Florida

Miquel Ripoll signà dimecres el contracte amb l’Ajuntament

El batle de Manacor ha complit el que anuncià en el ple passat. L’Ajuntament ha contractat un advocat especialitzat perquè “defensi els interessos dels manacorins en el cas de les indemnitzacions milionàries per la zona verda de la sortida cap a Cales de Mallorca”, explicà el batle, Antoni Pastor (Coalició per Manacor, CxM), en el ple del març.

El misser pollencí Miquel Ripoll, que participà com a assessor jurídic en la redacció del Pla Territorial de Mallorca i que ha centrat l’activitat professional en el dret administratiu i l’urbanisme, signà dimecres el contracte públic que el converteix en assessor jurídic de l’Ajuntament de Manacor. Tot i això, Ripoll “només defensarà els interessos de Manacor en el cas que afecta els 10.000 metres quadrats de terrenys de la zona del molí de Torre Florida, pels quals els propietaris exigeixen una indemnització de 14 milions d’euros”, aclarí ahir la regidora d’Urbanisme, Catalina Riera (CxM).

El contracte de l’advocat, que és públic, estipula “uns honoraris fixos que s’hauran de complementar amb un pagament que dependrà de la indemnització econòmica que fixi la sentència”, afegí Riera. Cal recordar que el Tribunal d’Expropiació de Balears, en primera instància, estipulà en 81.000 euros el preu dels 10.000 metres quadrats de terreny en conflicte. Aquesta valoració econòmica canvià després del recurs dels quatre coneguts empresaris propietaris, que va fer augmentar la indemnització fins als 14,7 milions.

L’objectiu de l’advocat serà intentar rebaixar als jutjats la valoració de 14,7 milions d’euros dictada pel tribunal provincial d’expropiació. Un terreny que el misser domina. Ripoll ha estat professor del Curs d’Especialització Universitària en Dret Urbanístic i Ordenació del Territori, que organitza la UIB.

Equip jurídic extern

Tot i els esforços de l’equip de govern per sumar un nou assessor jurídic municipal, cal recordar que va ser l’oposició la que va fer pública la proposta. Durant la sessió plenària del mes de març passat, el regidor d’Esquerra, Joan Llodrà, va demanar al batle si era partidari que un equip jurídic extern s’encarregàs d’alguns litigis judicials; concretament, dels que tenen a veure amb la municipalització de l’aigua i amb el conflicte de la zona verda de Torre Florida. Aquesta proposta va rebre el vistiplau de tots els grups de l’oposició.

L’edil de Medi Ambient, Bernat Amer (AIPC), i el batle, Antoni Pastor (CxM), aclariren llavors que “ens agradaria que l’advocat municipal deixàs d’estar al capdavant d’aquests casos; n’hi ha hagut intents, però no han fructificat”, digué Amer. Però aquesta setmana les negociacions amb l’advocat pollencí i especialitzat en temes urbanístics Miquel Ripoll han arribat a bon port.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF