INCA
Part Forana 23/08/2013

El PSIB demana que el gasoducte d'Endesa no passi per paratges protegits

Margalida Bonnín
1 min
Inca, pel fet d'estar situat al centre de l'illa, sempre es veu afectat per projectes invasius.

Inca.El grup dels socialistes inquers vol que es modifiqui el recorregut del gasoducte que ha d'unir Son Reus i la central tèrmica d'Alcúdia, i que passarà per vuit quilòmetres de territori inquer i afectarà, segons el PSOE, 80.000 m2 de terrenys amb diferents graus de protecció, com són les parts de Son Bosc i Son Gual, declarades Àrea Natural d'Especial Interès d'Alt Nivell de Protecció (AANP); o la de Santa Magdalena, declarada Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI).

Xavier Ramis, portaveu dels socialistes, denuncià que Inca, pel fet d'estar situada al centre de l'illa, sempre es veu afectada per projectes invasius sense rebre mai "res a canvi". De fet, Endesa Gas Transportista, l'empresa promotora, justifica el seu pas per aquest recorregut perquè es tracta d'una zona que ja va patir una degradació a causa de les obres de construcció de l'autopista Ma-13.

El gasoducte projectat per Endesa, que ja té el vistiplau de la Secretaria de Medi Ambient de l'Estat, unirà Son Reus amb la central tèrmica d'Alcúdia, travessarà 45,6 quilòmetres de territori passant per Campanet, sa Pobla o Búger, i afectarà un tros de l'Albufera. Per a la construcció, s'obrirà una pista de 10 metres d'ample.

stats