Part Forana 28/03/2017

El Pi acusa MÉS-Esquerra de fer "política barata" amb l'escola de Portocristo

Riera diu que la normativa urbanística es modificarà per permetre ampliar els col·legis de ses Comes i el Simó Ballester de Manacor

Miquel Barceló
3 min
L'equip de govern mostrant els plànols del PGOU per desmentir Més-Esquerra, quant a reserva d'equipament educatiu.

ManacorLa regidora d'Educació de Manacor, Catalina Riera (El Pi), ha anunciat que en "quatre o cinc mesos" les Normes Subsidiàries recolliran els canvis urbanístics que han de permetre l'ampliació dels centres educatius de Primària ses Comes (Portocristo) i Simó Ballester (Manacor). Aquest anunci s'ha fet en el marc d'una roda informativa en què ha acusat MÉS-Esquerra de "fer política barata i d'aparador" pel fet que el regidor Sebastià Llodrà asseguràs recentment que el pacte progressista, que comença l'actual mandat municipal, havia deixat inclòs en el futur planejament (PGOU) l'ampliació de ses Comes. "Això és fals", ha dit Riera, i n'ha mostrat els plànols, on, segons ella, es demostra que no hi havia la previsió que MÉS-Esquerra s'havia apuntat com a mèrit seu.

Una reunió del passat 17 de febrer, entre l'Ajuntament i la Conselleria d'Educació, va concretar el pla de feina per ampliar a curt termini el centre escolar de ses Comes. En aquesta trobada, segons Riera, l'Ajuntament es va comprometre a fer el canvi normatiu urbanístic que afecta el sector de ses Comes i també el de Simó Ballester. Riera ha desgranat, amb dates i esmentant acords i compromisos, la política municipal del pacte de centredreta que governa l'Ajuntament pel que fa a infraestructura educativa. Riera ha lamentant que "s'intenti confondre i penjar-se unes medalles –en al·lusió a MÉS-Esquerra– que no li corresponen".

"Tenim una bona relació amb la Conselleria que s'ha esforçat per incrementar les inversions" a Manacor, ha subratllat Riera. Amb això, s'ha mostrat confiada que el 2018 el projecte d'ampliació de ses Comes, "que necessita ja una segona línia", serà una realitat. La regidora d'Educació ha recordat que durant el 2016 l'Ajuntament va destinar 400.000 euros en manteniment de centres escolars a tot el municipi, 40.000 dels quals foren per adequar banys i reparar deficiències a ses Comes.

El delegat de Portocristo, Joan Gomila, també s'ha mostrat dolgut pel que consideren unes manifestacions desafortunades del regidor de MÉS-Esquerra, Sebastià Llodrà, en assegurar que el pacte progressista (que durà només 144 dies) havia deixat prevista l'ampliació de ses Comes. Gomila ha fet una crida a treballar en un mateixa direcció quant a política educativa dins el municipi de Manacor. La integració del carrer Tramuntana com a equipament educatiu permetrà disposar de 300 metres quadrats de superfície, cosa que ha de facilitar l'ampliació de ses Comes, un dels dos centres de Primària de Portocristo.

Junta de Districte

D'altra banda, i sobre la mateixa polèmica, la Junta de Districte de Portocristo (òrgan representatiu de l'Ajuntament de Manacor al nucli costaner) aquest dilluns ha aprovat per unanimitat una moció de MÉS-Esquerra "per a la modernització, ampliació, millora i promoció del CEIP Ses Comes".

En un comunicat, MÉS-Esquerra diu que "arran de les necessitats educatives sorgides ja fa anys al poble, afegides a l'edat de l'escola (més de cinquanta anys) i la manca d'inversió en el manteniment, l'actual equip de govern municipal havia intentat cercar un solar a la forana per oferir-lo a la Conselleria i fer-hi una escola nova". Durant la reunió de la Junta, MÉS-Esquerra defensà que "a dia d'avui una escola a la forana és fer volar coloms i pensar bàsicament en interessos urbanístics lligats a l'operació. El Port necessita que Ses Comes continuï sent Ses Comes però ampliada i modernitzada".

Una escola dins el nucli urbà

Per a MÉS-Esquerra, representat per Miquel Fullana i Joan Gaià a Portocristo, "a la passada reunió de la Junta de Districte s'ha posat de manifest que Portocristo vol l'escola al centre i hi reivindicarà millores". Els acords inclosos a la moció aprovada són els següents: reconèixer la tasca socioeducativa que desenvolupa Ses Comes, el seu equip de mestres i totes les famílies que hi col·laboren, a més de defensar que el CEIP Ses Comes ha de continuar sent una escola urbana i ubicada al bell mig del poble. Com a tercer punt s'insta l'Ajuntament de Manacor a prendre les mesures adients per poder fer una escola més gran amb millors infraestructures a Ses Comes, i finalment es demana al Govern de les Illes Balears la remodelació integral de l'escola.

stats