MOBILITZACIÓ
Part Forana 12/06/2013

Neix la Plataforma que diu no a la línia d'alta tensió per al Llevant

Els impulsors convoquen una reunió informativa oberta a tots els afectats per les obres de construcció i l'impacte visual

Joan Sitges
1 min

ManacorEls afectats per la línia d'alta tensió de 24 quilòmetres de llargària que pretén construir Red Eléctrica Española entre Manacor i Artà es reuniran al Teatre d'Artà divendres dia 14 a les set de l'horabaixa amb la intenció de crear la Plataforma en defensa del Llevant i no a l'alta tensió. Els impulsors de la plataforma, a més, conviden a la reunió tots els interessats a conèixer el projecte. Entre els impulsors, s'hi troben propietaris afectats per les expropiacions que preveuen les obres de construcció de la línia i també veïns que es veuran perjudicats per l'impacte visual de les torres d'alta tensió que, segons el projecte, aniran dels 37 als 62 metres d'alt.

Durant la reunió, s'exposarà el projecte i es mostraran els mapes que els impulsors de la platafoma han aconseguit perquè qui ho desitgi pugui comprovar quines propietats es queden afectades. A més, s'han posat en contacte amb els ajuntaments implicats i de moment Manacor i Artà han al·legat contra la iniciativa. Segons aquests consistoris, el projecte no preveu la possibilitat de construir la línia de manera soterrada seguint la carretera Manacor-Artà, una possibilitat que recomana el Pla director sectorial energètic de les Illes Balears.

stats