Part Forana 28/08/2013

Muro rebutja el TIL sense el suport del PP

Es varen votar dues mocions referides al polèmic tractat presentades per la Lliga Regionalista i per Entesa

Margalida Bonnín
1 min

Muro.Muro ha passat a engreixar el llistat de pobles que han rebutjat el Tractament Integrat de Llengües (TIL). Dilluns passat, en la sessió plenària, es varen votar dues mocions referides al polèmic tractat presentades per la Lliga Regionalista i per Entesa. Les dues feren dividir l'equip de govern, format per Convergència Democràtica Murera (CDM), pel PP i per Lliga, i cadascú va votar seguint les pròpies consignes i deixant regidors del PP en solitari en el seu vot contra les iniciatives. El resultat, per tant, fou d'onze vots a favor de les mocions i dos en contra.

Les dues propostes presentades tenien en comú el rebuig a la reforma educativa del govern de Bauzá. En el cas de CDM, el batle, Martí Fornés, argumentà el vot dient que la seva implantació és precipitada i pot anar en contra del procés d'aprenentatge de l'alumne. Per la seva banda, tant el representant de la Lliga com el d'Entesa criticaren la intenció de l'Executiu de perjudicar l'ensenyament en llengua catalana. A aquestes dues iniciatives se n'hi sumà una altra de suport als docents, presentada pel PSOE, a la qual també votà en contra el PP.

De moment, més de 20 municipis de les Illes han rebutjat el decret de trilingüisme a través dels seus plen. Molts estan governats pel PP en coalició amb altres partits, i d'altres (quatre) disposen de majoria absoluta dels populars. En alguns casos, les propostes s'han aprovat per unanimitat, com a sa Pobla, i en altres amb abstencions d'algun edil popular, com a Mancor i a Sineu.

Un dels plens que encara no l'han tractat és el de l'Ajuntament de Bunyola, on Guillem Estarellas, director general de Planificació Educativa, és regidor d'Economia.

stats