SERVEI D'AIGUA
Part Forana 07/06/2013

Manacor municipalitzarà el servei de distribució d'aigua

L'empresa pública SAM substitueix Aguas Manacor

Joan Sitges
2 min

Manacor.L'empresa pública Societat Anònima Municipal (SAM), que fins ara s'encarregava dels aparcaments, passarà a gestionar també el servei d'aigua al nucli de Manacor. Així, els treballadors que fins ara han fet feina a Aguas Manacor passarien a dependre directament de l'empresa SAM.

El regidor de Medi Ambient, Bernat Amer (AIPC), ja ha exposat la intenció de l'equip de govern als portaveus dels partits amb representació municipal. De fet, tant els representants del PSOE com del PSM i d'Esquerra ho havien reclamat des de l'oposició. La municipalització del servei d'aigua s'aprovarà previsiblement durant el ple extraordinari d'aquest aquest mes de juny. "Els representants d'Aguas Manacor SA afirmen que el contracte pel qual gestionaven l'aigua s'ha extingit i reclamen que se'n tregui a concurs públic la gestió, però el fet és que no ens han facilitat la informació que reclamam des de fa més d'un any i que necessitam per fer-ho", explica Amer.

La decisió de municipalitzar el servei es pren després que el març de l'any passat el ple aprovàs prorrogar un any el contracte amb Aguas Manacor SA i intervenir tècnicament l'empresa. Els seus responsables sol·licitaven més de 6 milions d'euros per a millores en les infraestructures i també pel deute que, segons la mateixa empresa, ha generat la congelació en el preu de l'aigua que el consistori manté des de 2007.

Una empresa externa contractada per l'Ajuntament s'encarregà de la intervenció a Aguas Manacor SA i es fixà com objectiu comprovar si era real tot el que l'empresa exigia. A més de revisar la situació econòmica, "es detectaren greus deficiències estructurals en el dipòsit regulador de pressió i es confirmà que no s'ha fet el manteniment adequat dels pous d'extracció ni de la xarxa de distribució", assenyala el regidor. Segons Amer, "aquesta és una de les causes per les quals perdem en fugues prop de la meitat del cabal d'aigua que s'extreu".

Ara "només falta aprovar-ne la municipalització en el ple i habilitar un local perquè s'hi instal·lin els treballadors ", continua Amer. El que encara no se sap, però, és si la gestió directa per part de l'Ajuntament és una opció de futur. "Mantenir el servei municipalitzat necessitaria una gran inversió", adverteix el regidor. Per això afirma que "potser haurem de considerar concedir el servei a una empresa privada".

stats