Publicitat
Publicitat

CENTRES EDUCATIUS

Manacor reclama al Govern millores en la infraestructura educativa del municipi

S’implantarà l’ensenyament integrat de Primària i de música a una de les dues línies del col·legi Simó Ballester

El batle de Manacor, Pedro Rosselló, i la delegada d’Educació, Catalina Riera, han rebut el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, que, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, han visitat Manacor per tal de recollir les inquietuds i mancances que es detecten en l’àmbit educatiu i que se’ls ha traslladat des de l’actual equip de govern (PP-Pi-AIPC). La trobada s’ha desenvolupat en un to cordial i ambdues parts han manifestat “la voluntat de cooperar en els diferents reptes educatius que planteja el municipi”, ha explicat el batle, Pedro Rosselló.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Manacor celebren l’anunci de la Conselleria d’Educació de l’inici d’un nou projecte educatiu per a l’escola Simó Ballester a partir del curs que ve i l’acord per implantar a tot el municipi un pacte d’escolarització que permetrà distribuir de manera equilibrada el nombre d’alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu entre tots els centres del municipi, tant públics com concertats.

La regidora d’Educació, Catalina Riera, ha plantejat als representats de la Conselleria d’Educació “la necessitat de planificar intervencions per millorar les infraestructures en els diferents centres del municipi”. En aquest sentit, s’ha suggerit realitzar una visita a totes les escoles acompanyats dels tècnics encarregats del manteniment dels centres, per tal de conèixer de primera mà les deficiències que presenten molts edificis.

Des de l’Ajuntament de Manacor han recordat que les necessitats de millorar els equipaments canvien en cada centre, “per això demanam a Educació que ens coordinem i planifiquem de manera conjunta les intervencions amb un criteri que permeti millorar globalment les infraestructures educatives de tot Manacor”, ha aclarit la regidora d’Educació.

Nou projecte al Simó Ballester

La Conselleria d’Educació ha anunciat la nova oferta formativa que a partir del curs 2016-2017 beneficiarà els alumnes de l’escola Simó Ballester. Aquest projecte suposa implantar els ensenyaments integrats de Primària i de música en una de les dues línies de l’escola. Actualment només un centre a Mallorca ofereix un projecte educatiu d’aquestes característiques.

Fins aquest curs, l’escola Simó Ballester només ofereix estudis d’Educació Primària, dels sis als dotze anys. Però a partir del mes de setembre, a més de l’oferta d’ensenyaments musicals, incorporarà de manera progressiva el segon cicle d’Educació Infantil, que va dels tres als cinc anys.

Des de l’Ajuntament de Manacor “hem posat el Departament d’Educació a disposició de la Conselleria per ajudar a desenvolupar el projecte previst al Simó Ballester i per iniciar qualsevol altre projecte escolar que suposi la millora de l’oferta i la qualitat educativa al municipi”, ha destacat Catalina Riera.