Publicitat
Publicitat

SON SERVERA

“L’urbanisme demostra que hi ha grans diferències entre els partits”

Convocats per l’ARA Balears, els tres darrers batles parlen de les noves normes del municipi

L’urbanisme serverí “ja no és el que era”, explica el batle Antoni Servera. Encara no fa un mes que la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme aprovà definitivament les noves Normes Subsidiàries del municipi, però els tres darrers batles feren seva l’afirmació del portaveu de l’oposició, Jaume Servera (PP): “El més positiu és la seguretat jurídica que suposa la nova normativa urbanística, perquè aclareix les regles del joc als tècnics i als ciutadans”.

Més enllà d’aquest punt d’entesa entre els tres representants, “és evident que l’urbanisme demostra que hi ha grans diferències entre els partits, les ideologies polítiques i els diferents representants públics del poble”, sentencià l’exbatle i actual membre de l’equip de govern, Josep Barrientos (PSOE).

Les noves normes han rebaixat les previsions de creixement de la població que preveia l’antiga normativa, fixat en 60.000 habitants, fins al màxim actual de 35.000.

Caràcter del poble

A més, les Normes Subsidiàries del 2014 estipulen que les noves construccions a la zona històrica “podran tenir planta baixa i un pis”, amb l’objectiu de “mantenir intacte el caràcter del poble”, mentre que “fins ara s’acceptaven fins a dos pisos”, comenta l’actual batle.

Precisament aquest punt és un dels que ha provocat més divergències entre l’equip d’esquerres i l’oposició. “Ja hi ha cases i edificis de planta baixa i dos pisos en el centre antic i no crec que espenyin res, per això des del PP creim que aquesta mesura és un abús”, sentencià el portaveu, Jaume Servera, qui recordà que “fou un batle socialista qui va permetre els edificis de pisos al poble i no va originar cap catàstrofe”.

Quant a la rebaixa en l’altura de les cases del centre de Son Servera, Barrientos i el batle recordaren que “no s’hi presentà ni una al·legació, que tenia el visiplau de l’equip tècnic i de tot l’equip polític”. Tot i que els regidors populars es varen abstenir en la votació de la nova normativa urbanística a l’Ajuntament, aquest no suposà el principal obstacle. “No hi hem pogut participar, coneixíem la normativa només per damunt-damunt i ens hi vàrem abstenir per no bloquejar-la”, argumentà l’exbatle i actual portaveu del PP.

Després de les eleccions del 2007, l’equip de govern que formaren el PSOE i els Independents rellevà el govern que presidia Jaume Servera (PP). Una de les primeres mesures que adoptà el govern progressista fou una suspensió de llicències d’obra al Port Verd, la urbanització “on s’estaven aixecant edificis de pisos però que té els carrers i les xarxes de clavegueram i d’electricitat pensades per a habitatges unifamiliars”, explica el batle.

“No us imaginau les amenaces i les pressions que vingueren de pertot”, admet el socialista Josep Barrientos. “Però el govern fou una pinya i decidírem no denunciar res per no fer propaganda gratuïta i continuar la feina a què ens havíem compromès abans dels comicis”.

Des del PP, Jaume Servera matisa que “qualsevol suspensió de llicències no crea res de positiu i pot arribar a afectar moltes famílies”. “El que volíem era saber què es podia fer i què no, perquè les antigues normes no ho aclarien. Aquest fou l’objectiu i crec que hem aconseguit no desvirtuar aquest tros de zona costanera”, replica el batle Antoni Servera. De fet, les noves normes han retornat el Port Verd a la seva concepció original: un nucli format per cases aïllades. A més, “les noves normes donen solucions a la quarantena de plans d’actuació aïllats que havien quedat a mitges a la zona costanera”, afegeix el batle.

Un altre dels punts en què l’actual govern i l’oposició discrepen és la zona, situada vora l’estació del tren, on es preveu “la construcció d’una escola i altres serveis públics”, explicaren des de l’equip de govern. Uns terrenys que “són privats i abans de plantejar res s’hauran de posar a nom de l’Ajuntament”, indicà des del PP Jaume Servera.

Etiquetes