Part Forana 17/08/2017

Llucmajor obre l'aixeta d'aigua potable municipal a Son Bieló i s'Estanyol

Conclou una reivindicació veïnal que ha durat una dècada

M. Barceló
2 min
El batle, Bernardí  Vives, i el regidor d'Urbanisme, Jaume Tomàs,  vora la base de la canalització de la nova xarxa d'aigua.

LlucmajorEls habitatges dels nuclis de s’Estanyol i Son Bieló reben aigua potable, després de més d’una dècada de reivindicacions veïnals per reclamar aquest servei. Les obres de canalització per dur l’aigua des dels dos pous de la finca de Garonda fins als esmentats nuclis costaners ja varen concloure. El projecte ha disposat d'un pressupost d’1,3 milions d’euros, que ha pagat íntegrament la tresoreria de l’Ajuntament de Llucmajor.

A partir d’ara, els habitatges de s'Estanyol s’hauran d’anar connectant a la xarxa d’aigua potable, atès que les escomeses estan habilitades per donar el servei. Diferent és el cas de Son Bieló, on ja gaudien d'aigua canalitzada a través del servei de l’empresa concessionària, "amb l’inconvenient que l’aigua que rebien estava salinitzada; ara ja reben l’aigua dels pous de Garonda perquè només hem hagut de canviar la connexió general del pou antic als nous de Garonda", ha explicat el regidor d’Urbanisme, Jaume Tomàs (MÉS).

A la finca de Garonda, ubicada a la carretera del cap Blanc, hi ha dos pous on s’han construït dos dipòsits de 860 metres cúbics de capacitat cadascun. El projecte que s’ha executat ha consistit a fer la canalització dels poc més de cinc quilòmetres que separen l’esmentada zona amb els nuclis costaners. L’Ajuntament de Llucmajor té autorització per extreure 45 metres cúbics d’aigua cada hora d'aquest punt, amb la qual cosa es creu que es podrà garantir el subministrament.

Un projecte prioritari

El batle de Llucmajor, Bernadí Vives (El Pi), i Jaume Tomàs han coincidit a destacar que solucionar el problema de la xarxa d’aigua a Son Bieló i s’Estanyol ha estat una prioritat de l’equip de govern (PSOE-MÉS-El Pi) des que accediren a l’Ajuntament el 2015: "Ens ha duit molta feina i esforços perquè era un projecte dificultós, però al final s’ha pogut fer i n’estam molt satisfets, perquè ha quedat bé i el servei és bàsic per a la millora de la qualitat de vida dels residents en aquesta zona del nostre municipi", assenyalen els representants municipals.

Segons ha explicat a l'ARA Balears el batle Vives, la població censada a ambdós indrets que ara ja rep aigua municipal és de 500 persones, xifra que es multiplica per tres durant els mesos de juliol i agost, ja que hi ha moltes segones residències. "A més –puntualitza–, la millora de la qualitat de l'aigua suposarà també en termes econòmics una reducció en el manteniment d'electrodomèstics, que fins ara s'havien de canviar cada dos per tres" per culpa de la mala qualitat de l'aigua que consumien.

stats