Publicitat
Publicitat

Llucmajor ofereix una ruta de miradors per augmentar la promoció turística

Revistes especialitzades, agències turístiques i hotels divulgaran aquests punts d'observació

Amb l’objectiu de promocionar tota la zona litoral de Llucmajor, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llucmajor ha creat una ruta de miradors per tal d'ampliar la promoció turística del municipi. Aquesta ruta inclou sis punts d'obervació: Son Verí, Delta, la Torre, Badia Blava, Badia Gran i Cala Pi. A cada un dels miradors s’ha posat una imatge on s’assenyalen i expliquen els punts destacats que es poden contemplar i s’ha fet en quatre idiomes: català, castellà, anglès i alemany. Així mateix, el projecte ha tingut en compte les noves tecnologies i els miradors estan posicionats a Google Maps i també hi ha un codi QR per a dispositius mòbils que en dona la ubicació.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Llucmajor, Lucia Escribano (PSOE), explica que "el que hem fet és senyalitzar i posar informació detallada a indrets del nostre litoral que ja eren visitats com a miradors per part de la gent que viu als nuclis". Amb aquesta iniciativa informam i volem arribar als residents a Llucmajor i Mallorca i als turistes que ens visiten perquè també en puguin gaudir", afegeix.

Promoció de les cales i platges

A la vegada, la ruta de miradors promocionarà les 16 cales i platges que hi ha catalogades i que tenen el certificat de qualitat ISO14001. "Aquesta ruta es pot fer individualment amb bicicleta o amb qualsevol altre transport particular i també la promocionarem amb excursions noves i zones alternatives, que es poden explorar en el nostre ampli terme municipal", apunta Escribano.

La regidora recorda que, des del punt de vista del turisme, "aquests miradors i les excursions que proposam, tenen l’avantatge que no tanquen i no estan condicionats per les estacions de l’any. Volem atreure un turisme que cerqui quelcom diferent del sol i platja i que es mogui per altres indrets del terme municipal". Pel que fa a la promoció, l’Ajuntament rebrà la col·laboració de l’Associació hotelera i també es farà a través de revistes especialitzades i agències turístiques de Mallorca.

Les millors estampes

Des del mirador de Son Verí nou es pot observar pràcticament tota la badia de Palma, la ciutat i la serra de Tramuntana. El mirador del Delta, situat al final del davallador dels Carros, permet veure el cap Blanc -on acaba la badia de Palma-, la urbanització de Tolleric i el cap de Regana, també la costa de Calvià i el puig del Galatzó. El mirador de Cala Pi permet contemplar la torre de Cala Pi, construïda el 1663, per prevenir els atacs pirates. També es veu el Parc Nacional Maritimoterrestre de de Cabrera. Des de l'observatori de la Torre, es pot veure Palma i part de la costa de Calvià, el castell de Bellver i el port, a més de la part sud-oest de la Tramuntana, com també els penya-segats, la urbanització de Tolleric, i més avall les pedreres de la Seu, des d'on es va extreure part de la pedra per construir la catedral.

El mirador de Badia Blava presenta magnífiques vistes en direcció al cap Enderrocat, i al fons, part de la serra de Tramuntana. També s’aprecia la petita Cala Vella, que es troba a pocs minuts del mirador del Delta. El mirador de Badia Gran obre finestres també al cap Enderrocat i l’hotel Cap Rocat, i a darrere,  la capital. S'hi pot contemplar la catedral, part de la serra de Tramuntana, amb el puig delTeix, al peu del qual es troba el poble de Valldemossa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF