INCA
Part Forana 08/06/2013

L'adjudicació de l'aigua pot continuar

El Tribunal de Recursos Contractuals no admet el recurs del PSIB

Mercè Pinya
2 min

Palma.El Tribunal de Recursos Contractuals, dependent del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, no ha admès el recurs interposat pel regidor i portaveu del PSIB-PSOE d'Inca, Xavier Ramis, contra els plecs del procediment per a l'adjudicació del contracte de "gestió del servei públic d'abastiment de l'aigua potable, sanejament i pluvials" de la capital del Raiguer, aprovats en el ple de dia 26 d'abril.

El Tribunal Administratiu aixeca, així mateix, la mesura provisional de suspensió del procediment de contractació, acordada el 23 de maig passat mentre no es resolia el recurs, fet que permet al Consistori continuar amb la tramitació de l'expedient.

Sense legitimitat

L'òrgan considera que el grup municipal del PSIB-PSOE d'Inca no té legitimitat per recórrer els plecs de condicions aprovats per l'Ajuntament i, en conseqüència, "s'ha d'inadmetre el recurs interposat". D'altra banda, l'òrgan afirma que no es pot prendre en consideració el recurs perquè no ha pogut comprovar si el pressupost de despeses de primer establiment del servei de subministrament d'aigua supera els 500.000 euros, quantitat mínima per poder iniciar una revisió de l'expedient segons la Llei de contractes de l'administració.

No entra en el fons

Els socialistes d'Inca pensen que la resolució del Tribunal, emesa dia 5 de juny passat, "no entra en el fons de la qüestió plantejada: si el plec de condicions s'ajusta a la legalitat". Així mateix, troben que és una "oportunitat perduda per conèixer el fons de la qüestió". Esgotada la via administrativa, el PSIB-PSOE no descarta emprendre mesures judicials.

Des de l'Ajuntament asseguren que en aquests moments els tècnics municipals estan estudiant les al·legacions presentades per diferents entitats i partits polítics al plec de condicions. La resposta a aquestes al·legacions s'aprovarà en el proper ple ordinari.

El batle, Rafel Torres (PP), ha valorat positivament la resolució que, ha dit, "ens ve a donar la raó i reforça el que havíem defensat sempre des de l'equip de govern, que la nostra decisió és legítima i necessària i que els tècnics municipals han fet les coses bé a l'hora de redactar els plecs de condicions".

stats