Publicitat
Publicitat

L’Ajuntament de Manacor demana que tothom s’impliqui per ajudar els veïns

'Escoltam Manacor, Sentim Manacor' és el programa amb què els departaments municipals de Serveis Socials i d'Educació volen fomentar el sentiment de pertinença al municipi

‘Escoltam Manacor, Sentim Manacor’ és el programa amb què els departaments municipals de Serveis Socials i d’Educació volen “treballar amb els habitants per fomentar el sentiment de pertinença al municipi i, alhora, per detectar les necessitats de la població més vulnerable i acompanyar-la a superar les dificultats”, explicà ahir la coodinadora dels Serveis Socials manacorins, Xisca Amengual.

De fet, el perfil d’usuaris “ha canviat i hem passat d’atendre una majoria de persones que havia arribat a Manacor des d’altres països a atendre gent gran i veïns que o han nascut a l’illa o fa molts anys que hi viuen”, afegiren des de l’Ajuntament. Així, el nou programa “pretén implicar positivament molts veïns i fer una passa més enllà en l’acompanyament de la ciutadania amb l’objectiu d’adaptar-nos a les necessitats creixents de la població”, afegí el regidor de Serveis Socials i Educació, Roberto Flores (Coalició per Manacor).

La base del nou programa manacorí és la “intervenció comunitària”. Segons explicaren des del departament municipal, tot plegat consisteix a “donar suport a actuacions concretes i realistes de participació ciutadana per tal de crear vincles entre els veïns i fomentant la participació en les activitats i festes que estan obertes a tothom, acompanyant els processos de canvi i fomentant els vincles i les relacions entre els diferents implicats”.

Així, els destinataris del programa ‘Escoltam Manacor, Sentim Manacor’ són totes les persones que resideixen al municipi i les associacions, les empreses i entitats que fan feina en el terme municipal. I és que segons explicaren ahir des dels Serveis Socials, “l’escola és un gran element integrador, però no la podem deixar tota sola. Per això, a l’Ajuntament hem implicat molts departaments en la feina que feim els educadors, però volem implicar-hi voluntaris i participants perquè siguin els facilitadors, perquè comparteixin allò que saben amb la gent que té dificultats.