Publicitat
Publicitat

INCA

L’Ajuntament avança el pressupost per a la reforma del Principal

L’oposició critica que el batle “s’arrisqui a pagar tots els imprevists”

El govern municipal d’Inca (PP) i els regidors de MÉS votaren a favor del conveni que l’Ajuntament signarà amb la Fundació Teatre Principal d’Inca, mitjançant el qual el Consistori “podrà avançar els doblers que després aportaran la resta d’institucions implicades en la reforma del teatre amb l’objectiu que puguin començar les obres”, explicà el batle, Rafel Torres.

“Dilluns feim la reunió per adjudicar l’obra i dimecres ja es podrien iniciar les primeres tasques”, informà el batle en el ple d’ahir. Cal recordar que el projecte de reforma del Principal preveu un pressupost de 3,4 milions d’euros. Una quantitat que és una rebaixa d’1,4 milions respecte del pressupost que havien previst els tècnics de l’Ajuntament. També s’ha minvat la durada dels treballs. Si el concurs establia un màxim de 15 mesos, el projecte guanyador fa comptes que l’execució de la reforma en duri 10.

Però no tot foren alegries en la discussió d’aquest punt i aviat sorgí la discòrdia que motivà les abstencions dels edils del PSOE i dels Independents. “Ens estranya que se n’abaixi tant el cost i temem que sorgeixin problemes”, indicà Àngel Garcia des d’INDI. Per part seva, Antoni Rodríguez, de MÉS, recordà que l’empresa guanyadora és la mateixa que construí el polèmic mercat cobert, que patí anys de retard i un sobrecost de 2,3 milions d’euros.

Xavier Ramis, del PSOE, recordà que “el problema que ara hem de resoldre començà quan el PP es negà a mantenir l’activitat al teatre i deixà caure el Principal”. En aquest sentit, Garcia insistí que “els anys que el PP ha governat s’han fet projectes de més de deu milions d’euros i ara hem arribat aquí, amb ajudes europees i insulars que no estan confirmades i amb una suposada enquesta que diu que els inquers volen el teatre i el volen ara mateix”.

Finançament i millores

La UTE que formen les companyies Dragados i Coexa és la triada per fer la reforma del Principal. Segons informà el batle, “el finançament de les obres del teatre està garantit”. Es preveu que els fons europeus Feder paguin la meitat de la reforma. Ara bé, els regidors dels Independents alertaren que “l’ajut europeu es calcula sobre el pressupost que ha presentat l’empresa i els membres de la Fundació Teatre Principal d’Inca podríem haver d’assumir les despeses extra que sempre sorgeixen”.

L’altra meitat del cost de les obres l’aportaran els tres membres de la Fundació Teatre Principal: Ajuntament, Govern i Consell a parts iguals. La institució autonòmica i la insular pagaran a terminis i per això el Consistori ha hagut d’avançar el pressupost utilitzant el superàvit municipal.

Etiquetes