Publicitat
Publicitat

Joan Monjo arriba a la batlia de Santa Margalida en un ple amb molta tensió

SUMA l'acusa de negociar un pacte amb CPU a les espatles del seu soci de Govern (PP) per fer un 'trio', i ell diu que la coalició d'esquerres ha manipulat la realitat a les xarxes

Després de 33 anys com a polític municipal, Joan Monjo (CxSM-El Pi) ha assumit aquest dimecres la batlia del municipi de Santa Margalida, en un ple en què Martí Torres (PP) li ha cedit la vara de comandament. La sessió ha estat marcada per un to d'alta tensió, plena de retrets del principal grup opositor (SUMA) cap a Monjo, i viceversa.

Els cinc vots de Convergència per Santa Margalida (CxSM-El Pi) i els quatre del PP han estat suficients per obrir-li la porta i deixar-li la cadira per dos anys i mig de gestió al capdavant de l'Ajuntament. SUMA (5) ha presentat la número dos de la coalició d'esquerra, Beatriu Gamundi, com a candidata, en lloc de Toni Reus; i Can Picafort Unit (3) s'ha abstès.

En el torn de paraula, després del protocolari nomenament, Nofre Plomer (CPU) ha felicitat Monjo tot esperant que "els 30 anys d'experiència serveixin per ser un batle per a tothom". Martí Torres, fins ara batle, ha recordat que el canvi és un compliment de l'acord de governabilitat signat el juny de 2015 "per donar estabilitat", i ha afegit que "l'objectiu s'ha complert". Torres ha negat que hi hagi cap esqueix en el pacte i ha assegurat que hi ha "un equip de govern unit i que concentra tots el esforços en el benestar del poble". Torres, tal com ha fet CPU, creu que al capdavant de l'Ajuntament hi haurà " un polític experimentat".

La portaveu de SUMA ha dit que " l'estabilitat només és de cadires", entre dos partits (CxSM-El Pi i PP) que "s'enfrontaren i s'insultaren durant la campanya", i que en els darrers dies s'ha intentat ampliar el pacte per fer " un trio amb CPU", cosa que ha negat el portaveu canpicaforter. Gamundi ha assegurat que el pacte actual "ha desmantellat els serveis socials i educatius" del municipi, i ha afegit que tem "per la privatització del servei de l'aigua al poble de Santa Margalida".

La resposta de Monjo, que ha tancat el torn de paraules, no s'ha fet esperar. Després d'agrair el suport als regidors que l'han votat, ha dit que la coalició d'esquerres s'ha dedicat "a manipular amb les xarxes socials, a estar més pendents de les cadires de Palma que no del poble" i a " intoxicar". Més ha acusat a Gamundi "d'abandonar el poble per anar-se'n a Palma i cobrar dos sous". "Has fet un discurs de vergonya!", li ha dit a la regidora de SUMA, partit que governà amb Monjo durant l'anterior mandat municipal (2011-2015). Amb això, li ha recordat que "vàreu governar gràcies al nostre vot i m'ho hauríeu d'agrair", i també ha subratllat que "heu baixat de vots –SUMA– i de nombre de regidors, perquè heu abandonat el poble". L'intent de rèplica ha estat tallat en sec: "Quan no tinguis la paraula no xerris. Això canviarà", ha dit abans de retreure-li haver "intoxicat a través de la premsa".