Política
Part Forana 08/06/2013

Jaume Font: "El PI ha de ser un partit moderat, centrat i de diàleg"

El partit ha fet aquest dissabte a Consell la I Jornada de Política Municipal

Efe
2 min

PalmaEl president del PI, Jaume Font, ha dit aquest dissabte als assistents de la I Jornada de Política Municipal del partit que aquest nou projecte polític ha de ser "moderat, centrat i de diàleg". El partit naix amb la voluntat de "fer les coses bé" i amb una acció política on prevalgui la "transparència i la claredat".

Més d'un centenar de regidors i responsables locals del PI han assistit avui a Consell a aquesta jornada en què s'ha marcat el camí per a aquests dos últims anys de legislatura, segons ha informat el partit en un comunicat. El PI centrarà el debat d'aquí a les eleccions en la lluita per una educació pública i de qualitat, i en el suport a la petita i mitjana empresa de Balears.

Sobre el tema principal de la jornada, el municipalisme, Font ha dit que la societat "reclama una reordenació" de les competències municipals que permeti racionalitzar la despesa sense restar serveis als ciutadans. Pel PI, en l'actual debat de la reforma de la Llei de Règim Local a nivell estatal s'està perdent l'oportunitat de fer una "reforma en positiu" perquè la nova llei és "un atac al municipalisme, al qual culpa dels problemes de finançament". Aquest projecte, tal com estan plantejant els partits majoritaris, "no respon a les necessitats concretes" dels ajuntaments, ha dit Font.

En aquest sentit, l'alcalde de Sencelles i membre de l'executiva del PI a Mallorca, Joan Carles Verd, ha exigit una regulació que reculli les singularitats dels pobles i ciutats de les illes, com el seu caràcter turístic, pes demogràfic i característiques específiques . També ha reclamat que es retornin als consells insulars i als governs autonòmics les competències que no són pròpies de la seva gestió i que constitueixen "un dels grans forats pressupostaris dels consistoris".

El vicepresident del PI Antoni Pastor ha remarcat que, davant els problemes, els polítics locals són els primers a respondre. "Quan no hi ha calefacció en una escola-ha dit-van a buscar l'alcalde, i quan els dius que vagin a la conselleria de torn, ens responen que ells t'han votat a tu, per això, la complicitat i la col·laboració entre administracions ha de ser més fluida que mai".

stats