ARTÀ
Part Forana 31/08/2013

Jaume Alzamora: "El Círculo ha fet més propaganda a l'acte de demà"

El batle d'Artà no es preocupa per la denúncia de la Fundació Círculo Balear a l'Ajuntament per haver penjat dues senyeres

Mercè Pinya
2 min

Palma.La denúncia de la Fundación Círculo Balear d'ahir a l'Ajuntament d'Artà davant la Delegació del Govern per haver "substituït" les banderes oficials per dues de "catalanes" es rebé des del consistori amb escassa preocupació. De fet, el batle, Jaume Alzamora (UIA), explicà que les franges quadribarrades estaven instal·lades des de finals de juliol, quan se celebren les festes patronals. "Des de fa tres anys penjam les senyeres per Sant Salvador".

El batle tragué importància al fet d'haver llevat les banderes oficials perquè "feien nosa per llegir el pregó". Amb tot, la casualitat volgué que les dues franges amb les quatre barres ja no estiguessin penjades de la façana de l'Ajuntament quan transcendí la denúncia del Círculo Balear. Alzamora explicà que l'ordenança municipal se n'anava ahir mateix de vacances i per això es desinstal·laren "abans que ens assabentàssim de la denúncia per la premsa".

Al comunicat donat a conèixer ahir per l'organització ultraespanyolista, el col·lectiu relacionava la instal·lació de les senyeres a "un acte d'exaltació catalanista". En realitat, es tracta d'un acte dels Joves Actius per la Cultura (JAC-IB), una associació juvenil creada per difondre la cultura de Mallorca de manera lúdica i dinàmica, que es durà a terme demà. "Des de l'Ajuntament els donam suport", assegurà ahir el batle. I afegí que "amb tota aquesta dèria, el Círculo l'únic que ha aconseguit ha estat fer-ne més propaganda".

Segons la nota de premsa dels espanyolistes, el seu president, Jorge Campos, està "sorprès" pel fet que el PP d'Artà no hagi denunciat la vulneració de la llei que regula l'ús de les banderes (Llei 39/1981) i afegeix que "s'ha tornat a alinear amb els pancatalanistes". El batle va apuntar que ser nacionalista no és cap delicte i que a la festa de demà es penjaran llaços a tres edificis municipals.

stats