Publicitat
Publicitat

CAPDEPERA

Hi haurà comissió per investigar les taxes ICIO

L’Ajuntament de Capdepera organitzarà una comissió d’informació per tractar el no cobrament d’una taxa ICIO per valor de 12.000 euros a la promotora Cap Vermell Beach Club SL per la reforma d’un hotel a Canyamel

L’Ajuntament de Capdepera organitzarà una comissió d’informació per tractar el no cobrament d’una taxa ICIO per valor de 12.000 euros a la promotora Cap Vermell Beach Club SL per la reforma d’un hotel a Canyamel. La comissió es durà a terme dia 25, tal com confirmaren ahir el batle del municipi, Rafel Fernández (PSOE), i el portaveu del PSM a Capdepera, Pere Fuster, que és qui havia sol·licitat la investigació.

Estan convocats a la reunió tots els portaveus dels grups municipals. A més, segons indicà Fernández, hi acudiran un treballador de l’Ajuntament i un treballador de l’empresa subcontractada pel Consistori per dur el control de la taxa, que donaran la seva versió dels fets. En aquesta comissió també es demanarà informació sobre els expedients que incloguin taxes ICIO (un impost municipal que es cobra en relació al cost de les obres) de més de 10.000 €.

Després que l’Ajuntament negàs la consulta de l’expedient de les obres de reforma de l’hotel de Canyamel a l’oposició apel·lant a la protecció de dades, l’empresa ha donat permís perquè el pugui consultar, segons confirmaren els dos edils.

En un principi, la reunió per aclarir aquest assumpte s’havia de dur a terme dia 18 d’abril. El primer edil, però, ha encarregat un informe jurídic a un advocat penalista perquè emeti un dictamen “sobre quina ha de ser l’actuació de l’Ajuntament en aquest cas”, afirmà Fernández. Aquest fet ha provocat que la reunió es retardi.

L’expedient tributari d’aquesta empresa, amb molts interessos a la zona, està sota sospita des que es destapà que el Consistori havia arxivat la liquidació de l’impost ICIO per “no fer un embull en el pressupost”, segons s’excusà el primer edil llavors.

Quan la seva actuació es filtrà a la premsa, el Consistori inicià els tràmits per reclamar aquests doblers a l’empresa promotora. Aquesta ha presentat al·legacions que encara s’han de resoldre. El grup Cap Vermell és també promotor de la polèmica urbanització Park Hyatt Canyamel.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF