Part Forana 09/08/2013

El Govern reunirà dimarts els contraris a l'alta tensió a Manacor

Al matí estan convocats els batles i al capvespre, els representants de la plataforma

J. S. / M. P.
2 min

Manacor.La Conselleria d'Economia i Competitivitat ha convocat per dimarts que ve la Plataforma en defensa del Llevant No a l'Alta Tensió i els batles dels quatre municipis de la comarca del Llevant afectats pel projecte de línia elèctrica d'alta tensió: Manacor, Sant Llorenç, Son Servera i Artà.

La reunió es durà a terme a la capital del Llevant. Al matí estan convocats els batles i al capvespre, els representants de la plataforma. L'Ajuntament de Manacor ha cedit l'espai a petició del Govern.

L'Executiu informarà dimarts de les alternatives que s'estudien al traçat del projecte i que han provocat l'oposició dels veïns i ajuntaments de la comarca.

Plataforma

Precisament ahir vespre la Plataforma contra l'alta tensió es va reunir al molí d'en Polit de Manacor amb l'objectiu de continuar amb la mobilització.

Des del col·lectiu volen deixar clar que no estan desactivats i continuen fent feina. Segons asseguraren ahir, "des del Govern ens han informat que es presentaran modificacions al projecte, però no ens n'han avançat res, del sentit de la modificació". Per això, advertiren, s'estimen més ser prudents i esperar a dimarts a conèixer el document i valorar la trobada.

El projecte de línia d'alta tensió que havia de travessar la comarca del Llevant va quedar en suspens a mitjan juliol passat, quan el Govern balear feia pública l'ordre de paralització de la tramitació de la iniciativa presentada per la companyia distribuïdora d'energia, Red Eléctrica Española. Així mateix, reconeixia que el projecte no està inclòs en el Pla director sectorial energètic de les Illes Balears aprovat el 2005, tot i estar pendent d'aprovació pel Consell de Ministres.

Aleshores, el conseller d'Economia i Competitivitat, Joaquín García, afirmava que volia trobar-hi una solució alternativa, "que signifiqui el menor impacte possible", va afirmar.

stats