Publicitat
Publicitat

MANACOR

La Federació d’Associacions de Veïns fa dos bàndols

La Federació d’entitats veïnals, que va entrar en una etapa crítica i reivindicativa amb l’inici de la presidència de Toni Oliver, va viure la primera escissió la setmana passada. Els presidents de les associacions dels barris de les Tapareres, de Llevant, de na Capellera i de Cales de Mallorca varen anunciar fa una setmana que abandonaven la federació per “les males formes” d’Oliver, el president actual.

El fet és que fa anys que les crisis se succeeixen a la federació, que durant dècades s’ha demostrat incapaç de respondre a les demandes dels veïns i ha fet evident la seva tendència conservadora. El fet és que d’ençà que Toni Oliver passà a presidir l’entitat, la federació ha adoptat un paper reivindicatiu i les quatre associacions que abandonaren la federació acusaren l’actual president d’utilitzar males formes en les reivindicacions que fa públiques.

Les onze entitats veïnals que resten dins la federació, però, lamentaren ahir “totes i cadascuna de les acusacions” que formularen les quatre associacions veïnals que abandonaren la federació. Així les onze entitats signaren una carta en la qual remarquen que “a dia d’avui no hi ha cap associació dins la federació que presti un servei o estigui a disposició de cap partit polític” i afegiren que “entenem que les quatre associacions que han fet la roda de premsa ho han fet per afinitats polítiques”.

Les onze associacions de veïns que signaren conjuntament la carta que ahir feren pública explicaren, a més, que “no és cert que el president actuï unilateralment” i que els polèmics premis Bajoca i Etxerevit sorgiren “d’una proposta tractada a les juntes directives. A més, la federació “no ha elegit els candidats, sinó que ho han fet els ciutadans, perquè creiem en la participació del poble”, varen afegir les onze associacions veïnals.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF