Publicitat
Publicitat

Exigeixen la retirada de dos escuts franquistes de la Plaça de la Reina Maria Cristina de s'Arenal

El col·lectiu Es Tallant entén que el manteniment dels escuts suposa una vulneració de la Llei de Memòria Històrica per part de l'Ajuntament de Llucmajor

El col·lectiu Es Tallant ha exigit avui la retirada de dos escuts franquistes que hi ha a la font de la Plaça de la Reina Maria Cristina —popularment coneguda com Plaça Taronja— a Llucmajor. El col·lectiu ha considerat "al·lucinant" que en ple 2014 encara s'hagi de protestar per a retirar els símbols de la dictadura de Franco.

A més, entenen que el manteniment dels escuts suposa una vulneració de la Llei de Memòria Històrica per part de l'Ajuntament de Llucmajor. Per això, Es Tallant fa una crida a les forces polítiques de Llucmajor a preparar una moció i que es voti en el proper plenari de dia 30 per la retirada dels escuts franquistes.

A més, en un comunicat, des d'Es Tallant han aprofitat també per a denunciar que, al pou de la Plaça dels Nins (municipi de Palma), hi ha una inscripció que diu "AÑO 1937 1.1.T. ¡VIVA! 'ESPAÑA!". Demanen un estudi de l'origen d'aquesta inscripció i, si es dictamina el caràcter feixista, "que es facin les gestions necessàries per a efectuar la seva retirada".