Publicitat
Publicitat

Educació i Ajuntament de Manacor reprenen el projecte d'ampliar el col·legi Simó Ballester

El Govern demanà l'aportació de fons municipals, a l'espera de saber si l'IMAS cedeix l'ús de l'edifici dels Sementals

El projecte d'ampliació del col·legi de Primària Simó Ballester de Manacor pot reverdir després dels fonaments d'un possible acord, aquest dimarts, en les negociacions entre la Conselleria d'Educació i l'Ajuntament.

El batle de Manacor, Pedro Rosselló; la regidora d’Educació, Catalina Riera, i els representants de la comunitat educativa de l’escola Simó Ballester s’han reunit amb el conseller d’Educació, Martí March, i amb el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, per tractar de desencallar la possibilitat de convertir l’edifici públic que ocupa l’antic quarter dels Sementals de Manacor en part de l'ampliació de l’escola Simó Ballester.

Membres de la comunitat educativa del Simó Ballester i de l’Ajuntament han sortit de la trobada "esperançats", atès que el Govern no descarta reprendre la idea de fer servir l’edifici dels Sementals per ampliar l’escola.

El batle de Manacor ha assenyalat que "des del Govern han demanat a l’Ajuntament que, si és necessari, col·laborem econòmicament per fer realitat l’ampliació del Simó Ballester utilitzant l’edifici dels Sementals, que està inutilitzat". En aquest sentit, el batle ha manifestat que "l’Ajuntament de Manacor hi contribuirà econòmicament i de la manera que faci falta per fer aquest projecte realitat". En aquest marc de col·laboració, l'Executiu podria demanar a l'administració municipal l'avançament d'una part important del pressupost.

"Crec que tots hem sortit satisfets de la reunió, val la pena fer trobades i seure tantes vegades com faci falta perquè l’edifici dels Sementals formi part del Simó Ballester. Hem de ser conscients que tenim una oportunitat única i que si la desaprofitam no hi haurà marxa enrere", ha explicat la regidora d’Educació de Manacor, Catalina Riera. La setmana que ve es té programada una nova reunió amb tècnics del departament de Planificació de Centres de la Conselleria.

Cal recordar que la Conselleria d’Educació va aprovar la primavera passada el projecte de convertir el CP Simó Ballester en un centre integrat d’Educació Infantil i Primària i ensenyaments elementals de música. Aquesta mesura es prenia amb el suport de tota la comunitat educativa i de l’Ajuntament. El projecte preveia utilitzar l’edifici sense estrenar de l’antic quarter dels Sementals, que es troba just al costat del Simó Ballester, per ampliar l’escola. Posteriorment, la Conselleria d’Educació, per motius econòmics, va renunciar a convertir els Sementals en un edifici escolar integrat al Simó Ballester. Després de la darrera reunió, sembla que des de la Conselleria d’Educació estan disposats a revisar la decisió.

No obstant això, caldrà esperar a saber l'opinió de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), que tenia programat instal·lar un centre d'atenció d'àmbit comarcal a l'edifici construït dins els terrenys abans ocupats pel vell quarter militar de Cavalleria.