Publicitat
Publicitat

Detenen un que traficava amb peces arqueològiques de Menorca

La policia imputa un delicte contra el Patrimoni Històric Espanyol a una home de 46 anys i resident a Ciutadella, per la presumpta venda a través d'Internet d'objectes espoliats en restes arqueològiques de Menorca

La Guàrdia Civil ha imputat un delicte contra el Patrimoni Històric Espanyol a una home de 46 anys i resident a Ciutadella, per la presumpta venda a través d'Internet d'objectes arqueològics espoliats en restes de Menorca.

El detingut, segons l'institut armat, utilitzava per a la venda una identitat fictícia en una pàgina a internet relacionada amb el món del col·leccionisme, que incloïa diversos enllaços que descrivien les corresponents peces.

Entre aquests objectes hi un braçalet talaiòtic de l'Edat de Bronze, un punxó (per als cabells o ús culinari) d'una època indeterminada fet amb os, una peça de terrissa de la regió de la Ligúria italiana del segle XII, un ou fossilitzat, set peces de pedra sorrenca "Fòssils de Menorca" i tres peces metàl·liques, dues en forma de "destral" i una altra en forma d'"anella".

En conèixer aquest fet, un equip de la Guàrdia Civil a Maó va iniciar una investigació per esbrinar la identitat de l'usuari i localitzar-lo. Se li van intervenir les peces arqueològiques que van ser lliurades a la Direcció de Serveis de Patrimoni Històric del Consell Insular de Menorca.

Aquest organisme va elaborar el corresponent informe sobre la procedència, estat de conservació, datació i valoració dels béns intervinguts, així com quantificar els danys ocasionats en els mateixos i els produïts en els jaciments arqueològics, com a conseqüència de la seva possible extracció il·lícita, determinant abans de fer res que els objectes eren béns integrants del Patrimoni Històric de Menorca.

L'estiu passat es van recuperar nombrosos efectes subaquàtics i van ser detingudes quatre persones per delictes similars.