Publicitat
Publicitat

SEGURETAT

Es Dau de Montuïri trenca el perill del vell enllumenat públic

L’actuació de reforma urbana a aquest indret de la part baixa de la vila ha d’estar acabada abans del 31 de juliol

Es Dau, tot un conjunt esportiu i d’esplai i un dels llocs més emblemàtics de Montuïri, es veu afectat aquests dies per un projecte de rehabilitació motivat per la necessitat de renovar la xarxa elèctrica de la zona. El vell enllumenat suposa un perill constatat per a la seguretat dels usuaris de la zona d’esbarjo, segons el batle Joan Verger.

“Té una instal·lació elèctrica antiga i és urgent canviar-la i adequar-la a la normativa actual de baixa tensió”, explica Verger. Com que la canalització del cablatge soterrat passa per davall de la pista esportiva, s’ha hagut d’aixecar tot el paviment. Els vuit grans fanals que il·luminen la zona, més els dos que se situen a la franja lateral on hi ha una sèrie de jocs infantils i mobiliari urbà, passaran a tenir il·luminació LED, amb la qual cosa el projecte s’ha pogut incloure en el pla d’eficiència energètica que el Consell de Mallorca ha impulsat a diversos municipis en els dos darrers anys.

L’actuació de reforma urbana a aquest indret de la part baixa de la vila ha d’estar acabada abans del 31 de juliol, per complir un dels condicionants bàsics per accedir al pla d’inversions sostenibles del Consell de Mallorca.

En aquest cas, l’obra té un pressupost de 100.000 euros, segons Joan Verger, per qui “el projecte, si no era amb ajuda del Consell, díficilment s’hauria pogut dur a terme”.

Es Dau fou els anys 60 un model pioner de pista esportiva dins la zona urbana, amb unes instal·lacions annexes per a activitats socials i d’esbarjo a partir dels anys 80. Amb tot, Es Dau, per al poble, “és tot un símbol ple d’història”.

El pas dels anys també es reflecteix en una part de l’arbrat de l’avinguda del mateix nom. “En aquest cas, els arbres morts s’aniran substituint amb varietats de plantes que amb el seu arrelament no trenquin les voreres”, explica el batle.