Publicitat
Publicitat

Comerç i lloguer vacacional de Pollença, preocupats per la zonificació

El municipi lidera a les Balears, amb quasi 9.000 places, aquest tipus d'activitat turística

L’Associació de Veïns del Port de Pollença, l’Associació de Veïns de Cala Sant Vicenç, l’Associació Comerç Pollença (AVPP), l’Associació de Restauradors de Pollença i l’Associació d’Empresaris de Villes Turístiques es varen reunir aquest dimecres vespre amb el batle de Pollença, Miquel Àngel March, i el regidor d’Urbanisme, Bartomeu Cifre Bennàssar, per mostrar la seva preocupació per la zonificació prevista a la Llei de turisme i el repartiment de places. La reunió es va convocar a instàncies de l’AVPP.

Els representants de les diferents associacions van expressar al batle la preocupació per l’aplicació de la nova normativa, atès que "l’economia de Pollença se sustenta pel lloguer d’habitatges turístics", segons va explicar el portaveu de l’AVPP i president de l’Associació d’Empresaris de Villes Turístiques, Miquel Cifre. El municipi té prop de 9.000 places de lloguer vacacional i lidera aquest tipus d'activitat a Balears, lluny del segon, Manacor, amb 4.116 places.

Els comerciants i restauradors van constatar la importància de no restringir. "Si es fa una restricció molt forta, el comerç quedarà reduït a no res. Aquí no hi ha grans hotels i si hi ha restricció ens afectarà el comerç", van dir els portaveus. Els veïns de Cala Sant Vicenç varen posar damunt la taula la problemàtica que té aquest nucli costaner, el més deprimit del terme, on una restricció posaria en perill la seva "supervivència".

Inquietud per la zonificació

És per aquest motiu que al terme de Pollença hi ha una gran inquietud per veure com es realitzarà la zonificació i com es realitzarà el repartiment de places turístiques. El batle es va limitar a repetir la informació que ja ha explicat la consellera de Territori del Consell, Mercedes Garrido, sobre la zonificació i va comentar que "no n'hi haurà gaire –a Pollença– perquè fer línies –de delimitació– dins un nucli urbà ho veig impossible". Miquel À. March va afirmar que "la zonificació serà poc restrictiva" en el cas de Pollença. "Sospitam que no hi haurà gaire restriccions a Pollença", va afegir.

Els representats de les diferents associacions varen deixar clar que no trobarien just que es penalitzàs Pollença per ser un dels pobles motors en aquests tipus de turisme, a l’hora de realitzar el repartiment de places. El batle va indicar que segurament es faran dues borses de places: una per a hotelers i l’altra per a habitatges turístiques, i que en total es repartiran 43.000 places. "No sé com es distribuiran si per municipis o per zones homogènies, Pollença o Alcúdia", va afegir respecte d'aquesta qüestió i va afirmar que no tenia més informació.

Informes municipals

El batle va indicar que previsiblement el Consell de Mallorca aprovarà la zonificació al mes de desembre i després sortirà a exposició pública. També va apuntar que l’Ajuntament de Pollença ha d’enviar un informe respecte d'aquest tema al Consell. March va recordar que governen en minoria i que per aquest motiu encara no han acordat una posició. Els representants de les diferents associacions varen proposar poder enviar un informe propi i que es pugui adjuntar al que s’enviï al Consell, cosa que el batle va acceptar. Per acabar, Miquel Cifre va demanar que en tenir-ne informacions concretes els convocassin i els ho explicassin de primera mà, ja que l’aplicació de la llei afecta l’economia de Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF