Publicitat
Publicitat

MANACOR

Comença la construcció del que serà el parc més gros

Ocuparà 13.000 metres quadrats i s’ubicarà just devora l’institut

Les màquines excavadores ja mouen el que va ser un tros de terra amb una caseta als afores del poble. Des de l’any 2005, quan es va plantejar la construcció del nou institut de la ciutat, el bocí de terra es considera zona verda. És aquesta parcel·la, amb accés des del camí de Son Fangos i des de l’entrada de l’institut, la que constituirà el parc amb més metres de superfície de Manacor.

Els 13.000 metres quadrats del nou parc, de fet, superen els 10.000 de l’actual parc municipal. Però la nova zona d’esbarjo tindrà una estructura similar a la del parc actual. “Plantejam un parc que es pugui tancar de nit, il·luminat i que no només serveixi als alumnes de l’institut”, informaren des de l’Ajuntament.

El parc disposarà de circuits per poder-hi córrer còmodament, horts i arbres. “El protagonisme a na Molla serà per als arbres i la natura”, explicaren des del Consistori. Així, a més de conservar bona part dels tarongers i les figueres existents, la conversió de les dues quarterades en parc inclou la sembra de “lledoners, pebreborders, acàcies, mates, baladres…”.

Sembla que l’objectiu dels autors del projecte és construir un parc on la gent pugui caminar enmig de la vegetació. I és que els camins ocuparan més de 3.800 metres quadrats de superfície.

A més dels arbres, que han de donar un aspecte boscós al parc, hi haurà més de 1.300 metres quadrats per fer el que sempre s’ha fet en aquesta zona de la ciutat: sembrar. El projecte inclou una zona d’horts urbans, que podran aprofitar l’aigua del pou que existeix en la zona verda per regar-los.

Cap euro

La conversió de les dues quarterades de terra de la zona de na Molla en parc no costarà res a l’Ajuntament de Manacor. “Quan es varen adjudicar les obres de l’institut, l’empresa constructora es va comprometre a convertir els terrenys municipals en un parc si els permetíem ocupar-los durant les obres”, explicaren des del departament d’Urbanisme.

La constructora, que ja va enllestir definitivament les obres de l’institut de la ciutat, haurà de fer feina al nou parc manacorí quan acabin les obres de la retirada de la línia elèctrica que creua els terrenys on s’ha d’ubicar. A més de la sembra dels arbres i de les plantes, les tasques consistiran a tancar el perímetre del futur parc, habilitar camins i circuits, instal·lar-hi fanals i bancs i reformar la caseta existent perquè en el futur pugui acollir una cafeteria o uns banys públics.

Etiquetes