Publicitat
Publicitat

Campos torna a reclamar l'escola nova, mentre que el Govern diu esperar els terrenys de l'Ajuntament

L'associació de pares i mares del Joan Veny i Clar demanen també més professorat per l'increment d'alumnat

La demanda d'un nou centre d'Educació Primària a Campos ha esgotat aquest dimarts un nou capítol en la llarga novel·la de reclamacions per part de la comunitat educativa. Pares i mares d'alumnes i molts escolars han participat en una altra concentració davant el centre Joan Veny i Clar, on s'ha llegit un manifest recordant que fa vuit anys que es reivindica una escola nova.

" Volem escola nova", ha estat el lema que s'ha deixat sentir a l'hora de sortida de classe, tot i que molts pares i mares han obviat la concentració i han deixat la tasca reivindicativa als que creuen que "és hora d'actuar" mentre s'emportaven els fills a casa "perquè és hora de dinar". Des de l'Amipa s'ha recordat que "el temps passa i la situació no millora". El centre ha arribat a un nou sostre: 706 nins i nines dins un centre pensat per a uns 400. Enguany s'han hagut d'instal·lar dos mòduls més i uns banys prefabricats. "Ja podem dir que tenim una escola prefabricada", s'han queixat els tutors, que han fet extensiva la seva demada a la contractació d'un nou mestre i que els tres mestres a mitja jornada passin a tenir-la completa davant el col·lapse escolar.

Des del Govern, el conseller d'Educació, Martí March, ha declarat en el Parlament que la setmana passada l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) va cedir un solar a l'Ajuntament de Campos i que ara només queda que l'administració local el cedeixi a la Conselleria per començar el projecte "tan aviat com sigui possible", ja que l'Executiu "és conscient" de les necessitats del poble.

L'escola s'ha de construir vora la residència, en un solar que l'Ibavi havia de cedir a l'Ajuntament. El retard a l'hora de traspassar els terrenys ha indignat l'Amipa del col·legi Joan Veny i Clar. "S'han passat la pilota una vegada i una altra, l'Ajuntament i el Govern, i estam així des de fa molts anys ja", s'ha queixat un pare.

L'associació de pares i mares diu que no hi ha constància que hi hagi cap partida pressupostòria de 2017 per iniciar el projecte ni que tan sols se n'hagi iniciat la redacció. "El temps passa i no hi ha fets que acompanyin les bones paraules i les bones intencions" de les quals bravegen tant el Govern com l'Ajuntament, se subratlla en el comunicat llegit davant el centre aquest dimarts.