Societat
Part Forana 22/08/2013

Intenten contenir el combustible de la llanxa que ahir s'incendià prop de Cabrera

Efectius de Salvament Marítim tracten d'evitar que el fuel arribi a la costa

Ara Balears
1 min
Cabrera

PalmaDiversos serveis d'emergències treballen, a hores d'ara, per evitar que el combustible de la llanxa motora que s'incendià i s'enfonsà ahir entre Cala Pi (Mallorca) i Cabrera arribi a la costa. Segons informa el servei d'Emergències 112 i Salvament Marítim, l'operació s'emmarca en el pla Cambal (previst per a casos com aquest, de possible contaminació lleu a menys de 12 milles de la costa).

Concretament, Salvament Marítim hi ha desplaçat el vaixell 'Salvamar Illes Balears' (amb base a Portocolom), que realitza feines en el procés de dispersió d'hidrocarburs i recollida de restes sòlides. També hi han enviat un helicòpter de suport. Així mateix, en les tasques participen embarcacions de Protecció Civil i de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear.

El succés tingué lloc ahir horabaixa, quan la llanxa motora (amb set ocupants: 5 adults i dos nins) es prengué foc quan es trobava entre Cala Pi (Mallorca) i Cabrera. Això obligà els afectats a sortir en una barca auxiliar i ser rescatats per embarcacions que navegaven per la zona.

La motora s'acabà enfonsant i els set rescatats foren traslladats a Palma en un altre vaixell particular.

stats