Publicitat
Publicitat

Enbreu

Alcúdia fa l’agost amb la Fira de la sípia

El bon temps i la predisposició de la gent per anar de fires els caps de setmana provocaren llargues retencions a les carreteres d’accés

Milers de persones ompliren ahir el Port d’Alcúdia per participar en la tercera i darrera jornada de la IX Fira nàutica i de la sípia. El bon temps i la predisposició de la gent per anar de fires els caps de setmana provocaren llargues retencions a les carreteres d’accés. “A les 10.45 del matí la Policia ja havia hagut de tancar l’accés dels vehicles dins el poble perquè no hi cabien”, va afirmar Carme Garcia, la regidora de Promoció Econòmica.

Els envelats on hi havia els restaurants oferint els plats fets amb sípia tingueren una activitat frenètica. Tot el passeig del port i els establiments que hi donen estaven plens de passejants, que també dinaren en restaurants o damunt les roques amb la tapa que havien tret de l’envelat. Les paradetes que ompliren el mercat artesà també feren el seu agost gràcies a la gran quantitat de clients que passejaven d’una banda a l’altra.

El restaurant 2 Pins va merèixer el premi a la millor tapa per la seva broqueta de sípia. També es pogueren degustar plats com aguiat de sípia, arròs negre de sípia o sushi tempuritzat de sípia, a més de la broqueta que servia la Confraria de Pescadors, de sípia fresca pescada a la badia d’Alcúdia.

Primera Feria de Abril

Durant la demostració de ball de sevillanes de l’escola del Port, Garcia aprofità per anunciar que el municipi celebrarà la Feria de Abril els propers 17 i 18 de maig. L’anunci va anar seguit d’un sonor “olé!” per part del públic, que encara no sap si hi haurà Feria a Palma. La regidora explicà després que l’Ajuntament ha dut a terme aquesta iniciativa per satisfer els andalusos que viuen el municipi (segona comunitat en nombre després dels mallorquins).

La Feria de Abril alcudienca serà “molt autèntica”, segons aclarí l’edil, amb menjar típic andalús i una missa rociera. L’Ajuntament ja tenia previst organitzar-la abans que se sabés que a Palma perillava la seva celebració.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF