TERRITORI
Part Forana 10/08/2013

ARCA denuncia destrucció de patrimoni al Port d'Andratx

Les obres, afirma l'entitat, "posen en risc el medi ambient i el patrimoni cultural".

Ara Balears
1 min

Andratx.L'Associació per la Revitalització dels Centres Antics, ARCA, denuncia les feines d'excavació i destrucció d'un conjunt de marjades a Can Borràs, al Port d'Andratx, concretament al polígon 13, parcel·la 154, informà ahir l'entitat mitjançant un comunicat. Les obres, que en aquests moments estan obrint un camí en una zona boscosa, "posen en risc el medi ambient i el patrimoni cultural".

ARCA assegura que en aquesta parcel·la, de 79.000 metres d'extensió, s'està destruint un conjunt de marjades, i recorda que ja va denunciar obres similars el mes de març de l'any 2011 que van ser suspeses per l'Ajuntament d'Andratx mitjançant el Decret 203/2011.

L'entitat qualifica la situació de "molt greu" i creu que "cal intervenir-hi urgentment per evitar que el mal que s'està ocasionant al medi ambient i al patrimoni cultural sigui més gran".

L'associació ha demanat a l'Ajuntament d'Andratx i al Consell de Mallorca que un tècnic es desplaci al lloc per avaluar les tasques que s'estan realitzant en aquest indret, declarat Àrea Rural d'Interès Paisatgístic (ARIP) boscós, segons recull el Pla Territorial de Mallorca.

A més, sol·licita que es comprovi si aquesta actuació afecta elements patrimonials i si s'adapta a la llicència atorgada pel consistori.

Després de la primera denúncia d'ARCA, entre abril i maig de 2011 es varen dur a terme diferents informes de Patrimoni que alertaven del jaciment arqueològic de s'Almudaina (04/70) i restes de ceràmica trobades en aquest lloc. L'informe recull que es va delimitar el jaciment arqueològic i l'àrea afectada.

stats