Suplements 26/02/2021

XXII Exporecerca Jove

2 min
Nova edició d'Exporecerca Jove

Aquest cap de setmana tindrà lloc la primera fase de la XXII edició de l’Exporecerca Jove , la fira internacional de recerca preuniversitària més important del sud d’Europa, a través de la plataforma Hopin. La fira està organitzada per Magma, Associació per Promoure la Recerca Jove , una associació juvenil catalana d'àmbit estatal i sense ànim de lucre, integrada majoritàriament per estudiants universitaris i dedicada a la promoció i la divulgació de la recerca jove.

Aquest any l’organització de l’Exporecerca Jove ha suposat un repte encara més gran. A causa de la pandèmia del covid-19, la fira ha hagut de fer un gir de 180 graus i adoptar un format online. Novament, el Citilab de Cornellà de Llobregat ha cedit les seves instal·lacions com a seu de coordinació de l’equip. Malgrat tots aquests canvis, es mantenen els principals objectius de l'esdeveniment, que són afavorir la recerca entre els joves, promoure l’intercanvi d’experiències i coneixement i potenciar la participació, en la mesura del possible, en altres fires i congressos d’àmbit estatal i internacional.

Aquest any la mostra s’ha vist reduïda i acollirà una vuitantena de joves d'entre 16 i 18 anys procedents de tot el territori català i de la resta de l'Estat, que exposaran els seus treballs davant del públic i d'un jurat professional telemàticament. Un jurat independent de Magma, acreditat i procedent de diversos àmbits acadèmics i professionals, avaluarà els treballs presentats. D'aquesta primera fase en sortiran 20 treballs, que passaran a la fase final, que se celebrarà els dies 26 i 27 de març. En aquesta fase final s'escolliran els projectes guanyadors i es lliuraran els premis d'aquesta edició, que consisteixen en la participació –aquest any en format online– dels autors en altres certàmens estatals i internacionals, com per exemple el Regeneron ISEF i el Genius Olympiad, dels Estats Units; el Mostratec, del Brasil; el Belgian Expo Science, de Bèlgica; l'I Giovani e le Scienze, d'Itàlia; el Junior Water Prize, de Suècia, i el Galiciencia, d'Espanya.

Un resum de la XXI Exporecerca Jove

La XXII Exporecerca Jove es podrà visitar de manera online durant la primera fase, i el públic podrà navegar per la plataforma per veure els treballs i les exposicions. Per la seva banda, la fase final es podrà seguir en streaming pel canal de YouTube de l'esdeveniment. En teniu més informació aquí.

Algunes de les entitats que donen suport o patrocinen l’esdeveniment són la Fundació Catalunya La Pedrera, l'Escuela del Agua, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), Regeneron ISEF, la Universitat de Barcelona (UB), Ciencia en Acción, la família Domènech-Lizcano, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), l'Ajuntament de Barcelona, l'Obra Social La Caixa i el diari ARA, entre d’altres.

stats