Info/gràfica
Suplements 20/02/2021

Un viatge per Mart

Astronòmicament parlant, Mart és una peça interessantíssima del Sistema Solar. Aquestes són algunes de les dades i racons més significatius del quart planeta –en ordre respecte al Sol–, que ostenta diversos rècords planetaris pels seus accidents geogràfics

1 min
planeta

El cràter d’impacte més gran: Hellas

Hellas, una característica distintiva de la superfície marciana, és un dels cràters d’impacte més grans del Sistema Solar, creat per la col·lisió d’un asteroide a l’inici de la història del planeta, fa entre 4.500 i 3.700 milions d’anys. Té un diàmetre de 2.250 quilòmetres. 

marte

El mont Olimp: la muntanya més alta 

Des de la base, s’eleva a 25,75 quilòmetres, cosa que equival a més de tres vegades l’altitud de l’Everest. Està situat en una depressió que té una profunditat de 2 quilòmetres i està envoltat per grans penya-segats que arriben fins als 6 quilòmetres d’altitud. 

olympus

Valles Marineris: el canyó més gran del Sistema Solar 

És una de les meravelles del Sistema Solar, un enorme i complex sistema de canyons que recorren l’equador de Mart. S’hi produeixen algunes de les esllavissades de terra més grans i llargues del Planeta Vermell. La velocitat de les esllavissades de terra és d’entre 360 i 720 quilòmetres per hora. Fa uns 4.000 quilòmetres de llarg i ocupa un quart de la circumferència del planeta. 

marineris
missions

Infografia al paper de l'ARA Diumenge

mockup

FONT I FOTOS: NASA

stats