Suplements 15/07/2021

Roba sostenible i extensible per a nadó que 'creix' amb la criatura

Botons addicionals, peus elàstics i mànigues amb doble plec són alguns dels elements clau, juntament amb l'ús de cotó orgànic i reciclat

2 min
Col·lecció infantil d'H&M

BarcelonaUna de les preocupacions i despeses més comunes en les famílies amb nadons i canalla ben petita és la roba. Com que el nadó creix a passos de gegant i la roba es queda petita d'un dia per l'altre, la compra de peces es va succeint de manera regular durant alguns anys. Amb la idea d'estalviar recursos naturals i també reduir la despesa econòmica, els experts s'han espremut el cervell per trobar una solució, que ha arribat en forma de dissenys extensibles que s'adapten al creixement del nadó i allarguen la vida útil de la peça gràcies a detalls com botons addicionals, mànigues i cames de doble plec i peus elàstics. La proposta arriba de Suècia, amb una nova línia per a nadons de la firma H&M anomenada Room to Grow.

Els dissenys, confeccionats en cotó orgànic, reciclat o d'origen més sostenible, tenen per objectiu adaptar-se al creixement del bebè. La col·lecció de moda inclou bodis, leggings, petos, granotes, vestits, gorres, mitjons i mantes en tons blancs, grisos, beix, roses, blaus i marrons, entre d'altres. Els estampats presenten ratlles, pics, motius de lleopard, dibuixos d'animals, arcs de Sant Martí, flors i palmeres.

Els nadons tenen necessitats especials pel que fa a la comoditat i la facilitat d'ús, per això els bodis es fabriquen sense costures laterals –sempre que és possible– i tenen una obertura que els embolcalla. Els leggings per a nadons també es fabriquen sense costures laterals –sempre que és possible– i tenen un suau elàstic a la part posterior dels peus per adaptar-se a totes les talles. "Als nadons grans les costures suaus i les cintures elàstiques permeten vestir-los ràpidament i deixar que gategin, caminin o juguin amb facilitat", explica la nota feta pública per H&M.

stats