Suplements
11/08/2021
Ous ferrats amb foie i tòfona d'estiu, com fer els millors?
El cuiner Gerard Solís del restaurant El Racó explica com preparar-ne a casa d'una manera senzilla
1 min
El cuiner Gerard Solís, del restaurant El Racó, situat a Sant Climent de Llobregat, explica com fer-ne a casa tot aprofitant la temporada d'estiu de la tòfona.
Ingredients per a 4 persones
- 4 ous
- Pa del dia anterior
- Fetge d’ànec
- Tòfona
- Cristalls de sal
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració
- Talleu el pa a llesques ben primes. Si teniu màquina de tallar embotit, la podeu fer servir, si no feu-ho amb el ganivet mirant que quedin ben primes.
- En un plat on tindreu un cèrcol metàl·lic, col·loqueu-hi la llesca de pa. Feu-ho de manera que quedi envoltant el cèrcol.
- A la paella calenta amb un raig d’oli d’oliva, marqueu el fetge d’ànec, tomba i tomba per cada banda. Reserveu-lo fora de la paella en un plat.
- Al mateix oli on hem fet el fetge d’ànec, poseu-hi el cèrcol de pa preparat, i a dins poseu-hi els ous. Podeu fer-ne un per persona, o dos.
- Al capdamunt, poseu-hi el fetge d’ànec que heu marcat abans. Aprofiteu també l’oli.
- I tot seguit, poseu-ho al forn a 200º durant dos minuts.
- Passat aquest temps, traieu la paella del forn. Passeu un ganivet pel voltant del cèrcol per desemmotllar-lo. Vigileu de no cremar-vos per posar-lo al plat.
- Traieu el cèrcol. Tireu-hi per damunt uns cristalls de sal, i ratlleu-hi per sobre tòfona d’estiu, que té un preu més assequible que la d’hivern.