Suplements 11/08/2021

Ous ferrats amb foie i tòfona d'estiu, com fer els millors?

El cuiner Gerard Solís del restaurant El Racó explica com preparar-ne a casa d'una manera senzilla

1 min
Ous ferrats amb foie i tòfona

El cuiner Gerard Solís, del restaurant El Racó, situat a Sant Climent de Llobregat, explica com fer-ne a casa tot aprofitant la temporada d'estiu de la tòfona.

Ingredients per a 4 persones

  • 4 ous
  • Pa del dia anterior
  • Fetge d’ànec
  • Tòfona
  • Cristalls de sal
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Talleu el pa a llesques ben primes. Si teniu màquina de tallar embotit, la podeu fer servir, si no feu-ho amb el ganivet mirant que quedin ben primes. 
  2. En un plat on tindreu un cèrcol metàl·lic, col·loqueu-hi la llesca de pa. Feu-ho de manera que quedi envoltant el cèrcol.
  3. A la paella calenta amb un raig d’oli d’oliva, marqueu el fetge d’ànec, tomba i tomba per cada banda. Reserveu-lo fora de la paella en un plat.
  4. Al mateix oli on hem fet el fetge d’ànec, poseu-hi el cèrcol de pa preparat, i a dins poseu-hi els ous. Podeu fer-ne un per persona, o dos.
  5. Al capdamunt, poseu-hi el fetge d’ànec que heu marcat abans. Aprofiteu també l’oli. 
  6. I tot seguit, poseu-ho al forn a 200º durant dos minuts.
  7. Passat aquest temps, traieu la paella del forn. Passeu un ganivet pel voltant del cèrcol per desemmotllar-lo. Vigileu de no cremar-vos per posar-lo al plat.
  8. Traieu el cèrcol. Tireu-hi per damunt uns cristalls de sal, i ratlleu-hi per sobre tòfona d’estiu, que té un preu més assequible que la d’hivern.

Bon profit!

stats