Quadricicle urbà
Suplements 26/08/2021

Opel Rocks-e, el vehicle elèctric que poden conduir els adolescents

L'últim cotxe elèctric d’Opel és un quadricicle lleuger que poden conduir els més grans de15 anys amb permís de ciclomotor

2 min
Opel Rocks-e

Amb només 2,4 metres de llarg i 1,4 d’ample, el nou Opel Rocks-e és un quadricicle lleuger amb espai per a dos ocupants, un pes de només 471 quilos i una estètica trencadora i juvenil, que segueix l’estil del flamant Citroën Ami, el model del grup Stellantis amb el qual comparteix plataforma i mecànica.

I és que el nou Opel Rocks-e té un petit motor elèctric que només li permet assolir els 45 km/h, suficient per moure’s en àmbits urbans però poc adequada si volem sortir a la carretera. A més, les seves bateries de 5,5 kWh de capacitat només li permeten obtenir una autonomia màxima de 75 quilòmetres, per bé que es poden carregar en només tres hores i mitja en un endoll domèstic convencional.

Opel Rocks-e.
Opel Rocks-e.

La seva escassa potència fa que aquest petit cotxe urbà sigui considerat un quadricicle lleuger, i per tant es pot conduir a partir dels 15 anys sempre que es tingui el permís de conducció de ciclomotors en vigor.

Pel que fa a la càrrega tecnològica, cal destacar que l’Opel Rocks-e presenta un quadre d’instruments digital i un espai per encabir-hi el telèfon mòbil, que es podrà sintonitzar amb el cotxe per conèixer algunes informacions com ara l’estat de la càrrega de la bateria.

Aquest petit vehicle arribarà al mercat l’any vinent amb tres línies d’acabat i equipament anomenades Bàsica, Klub i Tekno, i tindrà un preu de venda al voltant dels 7.000 o 8.000 euros.

stats