Suplements 28/01/2022

El nou Nissan Micra serà elèctric

La marca japonesa confirma la conversió del seu popular utilitari en vehicle elèctric urbà i compartirà plataforma i motors amb el futur Renault 5

2 min
Nissan EV Supermini teaser main

Nissan ha confirmat que el popular Micra es convertirà en un cotxe elèctric en un futur no gaire llunyà. Aquesta conversió, que afectarà el Micra de nova generació, és resultat de les sinergies internes de l’aliança Renault-Nissan i suposarà una estratègia d’estalvi en economia d’escala, ja que el Micra compartirà plataforma, mecàniques i possiblement fins i tot centres de producció amb el nou Renault 5 elèctric.

De fet, el Micra actual, un vehicle fabricat a França, comparteix plataforma, mecàniques, motors i línia de producció amb un altre model de Renault, en aquest cas el Clio. D’aquesta manera, Nissan i Renault poden compartir despeses de desenvolupament, innovació i investigació de nous models elèctrics, cosa que facilita el procés de transició del model industrial de l’aliança franco-japonesa en un context de crisi econòmica provocat per la pandèmia i l’escassetat de microxips semiconductors.

Nissan EV Supermini.
Nissan EV Supermini.
Nissan EV Supermini.

El Nissan Micra de nova generació arribarà el 2024 i aprofitarà la plataforma CMF-BEV que estrenarà el Renault 5, i segons ha afirmat la marca japonesa en un comunicat tindrà “una autonomia de 400 quilòmetres”. Aquesta nova plataforma compartida serà un 33% més econòmica de produir i requerirà un 10% menys d’energia que la que actualment fa servir el Renault Zoe, el primer model elèctric de Renault. La plataforma CMF-BEV que faran servir el Nissan Micra i Renault 5 és una evolució en petit format de l’actual CMF-EV que fan servir l’imminent Nissan Ariya i el Renault Mégane E-Tech Electric.

Aquest canvi en l'evolució del Micra pren tot el sentit atenent a l’escàs èxit comercial de l’actual model, un vehicle de qualitat a un preu raonable que vam poder provar ara fa un temps però que no ha convençut els compradors europeus. A diferència d’altres generacions precedents, l’actual Micra no és un supervendes, i de fet costa trobar-ne pels carrers de les ciutats europees. Amb la conversió en vehicle elèctric assequible, amb un preu de compra al voltant dels 23.000 euros, Nissan creu haver trobat el desllorigador que retorni al Micra la seva hegemonia entre els cotxes més venuts del mercat.

stats