Suplements 15/09/2021

El món del llibre perd Curbet Edicions

Quim Curbet ha anunciat el tancament de l'editorial gironina, posant així punt final a 80 anys d'història

2 min
Imatge amb totes les cobertes dels títols publicats per Curbet

BarcelonaEl 24 de novembre de 1941, el pare de Joaquim Curbet "signava un contracte d'aprenentatge i començava a exercir a Girona el noble art de la impremta". Naixia així un projecte editorial que, a partir de 1995, assumiria el fill -nascut a Girona el 1959-: "Vaig seguir després també aquest ofici, empès per la seva voluntat i –per què no dir-ho?– per la seva tossuderia", recorda ara l'editor, que després de més de 25 anys al capdavant de Curbet Edicions ha decidit jubilar-se i tancar el negoci.

"L'ofici d'impressor, les arts gràfiques i l'edició ja no són el que havien arribat a ser en el segle passat -explica Curbet-. Els avenços tecnològics han suplantat i han superat molts dels aspectes que la nostra professió reclamava, deixant completament obsolet el paper que preteníem desenvolupar amb el nostre talent discret, i, per tant, he decidit jubilar-me i extingir definitivament –a final d'aquest any 2021– la societat que encara ostentava el cognom familiar, Curbet Edicions. Em queda el regust amarg de no haver pogut encarar tots els reptes que s'esperaven de mi, ni haver sabut tampoc administrar-los amb la diligència necessària".

Entre els centenars de títols publicats per Joaquim Curbet hi ha l'obra teatral i poètica completa del modernista Miquel de Palol -avi de l'autor de Copèrnic-, els dietaris de Miquel Pairolí, la biografia de Joan Vinyoli La bastida dels somnis, de Pep Solà, poemaris de Vinyet Panyella, Susanna Rafart i Ricard Creus, l'obra completa de Joan Teixidor, assajos com Apologia de la curiositat, de Xavier Febrés, i els contes de Miquel Llor.

"Em queda el consol de pensar que, tot i que les paraules se les endú el vent, el que està escrit i imprès potser sí que perdurarà per sempre": amb aquestes paraules s'acomiada l'editor.

stats