Moda
Suplements 13/04/2021

Uniqlo i Anderson s’inspiren en els “començaments” per a la primavera

El dissenyador irlandès torna a col·laborar amb la firma japonesa en una línia senzilla però de gran qualitat

2 min
Moda Uniqlo i Anderson s’inspiren en els “començaments” per a la primavera

La col·laboració d’Uniqlo i JW Anderson tornarà a donar fruits ben aviat. La firma japonesa ha anunciat que el 22 d’abril llançarà una nova col·lecció de la mà d’aquesta marca londinenca. L’artesania hi serà molt present aquesta temporada, com sempre que hi intervé el dissenyador Jonathan W. Anderson, també director creatiu de Loewe. “És una col·lecció que he dissenyat pensant realment en la primavera. Tots hem estat tancats i desitjava que arribés el moment de tornar a sortir. També hi volia incorporar un toc d’artesania perquè és molt important per a mi”, ha explicat l’irlandès.

Les peces principals són bàsics de l’armari com samarretes, bruses, barrets de tela, bosses tipus tote i altres peces que inclouen detalls brodats de flors silvestres que varien segons els colors elegits i els teixits. Altres detalls destacables d’aquesta línia són els repunts marcats a les samarretes i a les camises d’estil obrer i texanes, a més dels vestits i faldilles smock -amb volants a diferents nivells- d’estil lleuger i bohemi.

Vídeo sobre la col·lecció

La col·lecció, que vol capturar “l’esperança dels nous començaments i la lluminositat de la primavera”, fa servir teixits de lli que equilibren l’impacte dels colors predominants, que són el caqui, el marró i l’ivori. Tant la col·lecció d’home com la de dona inclouen pantalons curts i evoquen el treball artesà a través de teixits com la barreja de lli i el cotó. La línia de col·laboració entre la firma personal d’Anderson i Uniqlo es va regir pel precepte de crear “clàssics britànics dissenyats per a la vida actual”.

Jonathan W. Anderson, dissenyador originari d’Irlanda del Nord, va crear la seva pròpia marca el 2008, amb la qual debutar a la London Fashion Week aquell mateix any. Actualment és considerada una de les més innovadores i creatives del Regne Unit. Amb Uniqlo hi col·labora des del 2017.

stats