La teva ‘foodie’ de capçalera
Suplements 28/01/2022

Menjar peix i marisc sense que costi un ronyó

3 min
La teva ‘foodie’ de capçalera Menjar peix i marisc  sense que costi un ronyó

No cal ser Jessica Fletcher per saber que menjar peix i marisc surt car. Però, així com ella sempre apareixia on hi havia d’haver el crim, no és estrany que quan arribi el compte us trobeu que teniu un ronyó menys. No ens enganyem: si el producte és fresc i de qualitat, aquesta menja no pot ser gaire econòmica, però hi ha llocs on ajusten més els preus i rebaixen en parafernàlia. Repassem-los.

El meu preferit és el Lluritu. Ells es posen el subtítol molt encertat de “marisqueria desenfadada”. Van tenir tant d’èxit amb el primer local al carrer Torrent de les Flors que en van obrir un altre, el Lluritu 2, al carrer Virtut (tots dos a Gràcia). En una pissarra lluminosa trobareu el que tenen i a banda us explicaran el que hi ha del dia: musclos, tellines, gambes, molls, calamars... A casa els plats estrella que demanem sempre són l’amanida de tomàquet amb anguila fumada, les cloïsses picants, les zamburiñas i l’entrepà de sèpia. I el must de musts, unes postres de galeta maria i nata que són estratosfèricament bones. Tenen una bona carta de vins i un vermut que no és ni blanc ni negre, molt recomanable. Pel que fa als locals, el primer que van obrir és llarg i estret, amb una barra amb molta solera a l’entrar. El segon local és més gran, té dos pisos. M’agraden especialment les taules altes de la planta baixa. Tinc un amic que viu molt lluny que quan posa els peus en terres catalanes és un dels primers llocs que visita, repetint el mantra “No sabeu el que teniu”.

Plat d'El Pescadito Frito

Segona parada: El Pescadito Frito, al carrer Villarroel, un lloc fantàstic per menjar tapes de mar. És un bar familiar senzill, sense pretensions, amb un servei amabilíssim i atent. Saben el producte que tenen, que és sempre fresc, i les elaboracions són perfectes. Òbviament dominen l’art del fregit. Els queda cruixent i gens oliós. Però, a banda, també es pot combinar amb musclos al vapor, caragols de mar, cloïsses a la planxa o bé navalles, que recordo que les vam demanar per recomanació del propietari. Va ser tot un encert, gustoses i gens gomoses. Un lloc autèntic per menjar-hi o bé fer-hi una tapa amb una cervesa.

Imatge del Kiosko Universal

La tercera recomanació la trobem a la Boqueria: el Kiosko Universal. A dins dels mercats sempre hi ha joies gastronòmiques, i aquesta en concret hi és des del 1973. La seva especialitat és el peix i el marisc, tot i que també tenen altres coses. És d’aquells llocs on és fàcil posar-se a les seves mans, demanar una safata de marisc i que hi posin una mica de cada. S’omple cada dia però són ràpids i diligents. És un lloc amb molta energia i molt d’ambient. Menges a la barra, o en taules altes, i quedes immers en l’organisme viu que és el mercat. Sempre que hi he anat he quedat abduïda i he acabat fent tard on havia d’anar després.

DECLARACIÓ D’INTENCIONS

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats