La teva ‘foodie’ de capçalera
Suplements 23/12/2021

Qui menja sopes...

És més fàcil trobar un bon ‘ramen’ a Barcelona que una bona escudella

3 min
La teva ‘foodie’ de capçalera Qui menja sopes...

És just i necessari que en uns dies assenyalats com aquests dediqui aquest article a una de les protagonistes indiscutibles del Nadal: la sopa. Com que Barcelona és una ciutat cosmopolita, hi pots trobar de tot. Però sorprenentment és més fàcil trobar-hi un bon ramen que una bona escudella. Així que em veig amb l’obligació de revelar-vos un secret: al cor de l’Eixample hi viu una escudella i carn d’olla que hi canten els àngels. Però alerta, que només es deixa veure els divendres. La fan en un restaurant que es diu Haddock i que porta com a subtítol La Taverne Canaille. Doncs aquesta bona gent els divendres serveixen directament a taula una olla amb el brou i els galets i una safata amb tot (però tot, tot): pilota, botifarra blanca, botifarra negra, col, cigrons, pollastre, cansalada... Aquest combo guanyador té el preu de 23 euros per persona, i no us el podreu acabar. Quan hi truqueu per reservar -és millor que ho feu- ja us preguntaran si voldreu escudella. Quan hi aneu veureu que tota la clientela en menja i que són membres de la lògia que coneix el secret més ben guardat: divendres, sopa de galets.

Encarem ara el trio de propostes asiàtiques. Comencem pel Japó. Segons el meu criteri, qui es queda la medalla d’or al millor ramen és el Kobuta, al barri de la Bordeta. Teniu sis opcions, força diferents entre elles, que us faran venir ganes de repetir per provar-ne més. Sé que soc insistent amb aquesta qüestió, però mireu de reservar, perquè s’omple ràpid i d’hora. Pot ser frustrant arribar-hi, sentir la flaire i trobar-t’ho ple.

Kangnam

Marxem cap a Corea, al barri de Badal. El Kangnam és un restaurant fantàstic per iniciar-se en la cuina coreana. Si la voleu descobrir, jo començaria per aquest. Us explicaran coses bàsiques, com que els platets que porten amb encurtits són aperitius i no s’han de posar a la sopa. El gust del caldo és sorprenent i deliciós. A banda de sopes, el restaurant té altres plats típics coreans i postres boníssimes com el hotok (una mena de crep coreana).

Acabem el tour asiàtic a la Xina. Si el que voleu és fer una sopa en grup o família, llavors el lloc ideal és el Hotpot de Sichuan, a la plaça Tetuan. És divertidíssim, bo i pot ser molt picant depenent del que trieu. Posen l’olla al mig de la taula (on hi ha un fogó) i mentre va bullint vas coent-hi a dins tot el que porten en platets. Pasta, gambes, mandonguilles, dumplings, col... L’olla està dividida en dues parts i hi ha dos caldos diferents. Si no n’heu fet mai cap no us atabaleu, el personal de sala us anirà explicant com anar jugant amb tot, els temps de cocció i les salses.

Hotpot de Sichuan

Per acabar, si heu estat en països eslaus i teniu mono dels clàssics borsx, solianka (amb cogombre, olives, tàperes... força àcida) o ujá (en aquest cas d’esturió i salmó), el vostre lloc és el restaurant rus Souvenir, al carrer València. El que més ens va agradar, però, va ser el khatxapuri, una mena de calzone obert amb formatge, ou i mantega típc de Geòrgia.

I fins aquí les propostes. Que tingueu un bon Nadal soper i que us les penseu totes.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats