Cotxe elèctric
Suplements 12/04/2021

Joe Biden vol substituir 645.000 vehicles federals per cotxes elèctrics

La iniciativa forma part d’un pla ambiental que també passa per fer tornar els Estats Units al protocol dels Acords de París

2 min
Un Chevrolet Tahoe de l'FBI

Una de les primeres accions executives del nou president dels Estats Units ha sigut aprovar un decret on anuncia la intenció de substituir la flota de vehicles federal –és a dir, els cotxes que fan servir els funcionaris i treballadors públics de les administracions del govern dels Estats Units– per cotxes elèctrics i electrificats (híbrids endollables).

L’anunci de Biden, que es va fer durant una de les primeres compareixences del nou president nord-americà, no té data d’inici i, de fet, no és més que una declaració d'intencions que vol trencar amb la política del seu predecessor en el càrrec, Donald Trump, tot marcant un perfil propi molt diferent. 

El que sí que ha transcendit és que l’administració Biden vol que els nous cotxes elèctrics que han de substituir els més de 645.000 vehicles federals que presten servei actualment siguin fabricats als Estats Units, amb la intenció de crear “milers de llocs de treball per als nord-americans”, tal com afirma el president en un comunicat.

Caldrà veure com es materialitzarà el pla, perquè els més de 645.000 vehicles federals actuals són de tipologies i usos molt diferents. L'últim Informe Federal de Flotes recollia que els Estats Units disposen de 245.000 vehicles civils, 225.000 vehicles de correus i uns 173.000 vehicles militars, molts dels quals amb algun tipus de blindatge, cosa que podria complicar l’operació de renovació de l’administració Biden.

Aquest anunci també ha despertat la curiositat de tots aquells que volen veure si el president substitueix l’actual cotxe presidencial, anomenat The Beast o Cadillac One, per un model elèctric. Perquè és una limusina blindada fabricada expressament per Cadillac a prova de bales i explosius i que compta amb un potent motor V8 de gasolina per moure tot el conjunt. Curiosament, si Biden decidís substituir el Cadillac blindat per un model elèctric, no seria el primer cop que el president dels Estats Units fa servir un cotxe de zero emissions, perquè William Howard Taft ja va fer servir un Baker Motor elèctric per realitzar les tasques de cotxe presidencial l’any 1911, i que va prestar servei fins a l’arribada del president Woodrow Wilson a la Casa Blanca dos anys després.

stats