Vendes de cotxes
Suplements 20/01/2022

A Europa ja es venen més cotxes elèctrics que dièsel

Les xifres de venda de cotxes elèctrics durant l’any 2021 superen les dels dièsel al Vell Continent impulsades pel bon ritme de vendes de vehicles de zero emissions a Alemanya i Noruega

1 min
Un usuari carregant un cotxe elèctric de Volvo

Per primer cop en la història del Vell Continent les vendes de cotxes elèctrics nous superen les dels cotxes dièsel. Segons apunten les xifres de les consultores Schmidt Automotive Research i l’European Electric Car Monthly Study, a l’Europa occidental es van vendre uns 1,2 milions de cotxes elèctrics al llarg de tot l’any 2021, un 65% més que l’any anterior. L’auge dels cotxes elèctrics ha coincidit amb un mal any en l'àmbit europeu per a les vendes de cotxes, que van caure a nivells que no es veien des de l’any 1984. Això va fer que la quota de mercat dels cotxes elèctrics arribés a ser d’un 11% del total i que per primer cop superin de llarg les vendes de cotxes nous amb mecàniques dièsel.

Aquest increment dels elèctrics purs també ha anat associat d’un important augment dels cotxes híbrids endollables o PHEV, que, segons apunta l’estudi, representen el 20% de les vendes totals de cotxes nous a Europa. En altres paraules, un de cada cinc cotxes nous venuts a Europa occidental l’any passat era un vehicle híbrid endollable o PHEV amb etiqueta de zero emissions.

El fabricant que més cotxes elèctrics va vendre a Europa durant l’any passat va ser Tesla, amb 452.900 unitats entregades, a molta distància del seu principal perseguidor, el grup Volkswagen, que només en va vendre la meitat. 

Per països, l’estudi de la consultora alemanya Schmidt Automotive Research conclou que Noruega i Alemanya lideren les vendes de cotxes elèctrics nous, gràcies a les ajudes i els incentius governamentals i a l'elevat poder adquisitiu de la població.

stats