Misc 11/02/2021

Els dobles

Un doble és una persona d’aparença molt similar a una altra. Tant, que es poden arribar a confondre. Hi ha dobles biològics, com els bessons; dobles buscats, com els del cinema, i també dobles casuals: persones que, senzillament, ens recorden molt algú altre

2 min
Els dobles

Tots tenim un doble?

Hi ha una creença popular que assegura que tots tenim un doble en algun lloc del món. És una afirmació divertida, però difícil de comprovar: a la Terra hi ha més de 7.800 milions de persones!

Buscadors de dobles

La curiositat per saber si tenim un doble ha fet que moltes persones busquin fórmules enginyoses per trobar-los. A internet, per exemple, hi ha plataformes que fan servir la intel·ligència artificial i la recerca automàtica per trobar imatges similars de persones arreu del món. I diversos fotògrafs han fet treballs interessants posant en contacte persones que semblen una còpia l’una de l’altra.

Doble… i acció!

A la indústria del cinema també hi ha dobles. En aquest cas, ser doble és una professió. Els dobles són els especialistes que substitueixen els actors en escenes d’acció. També actuen en escenes que requereixen alguna habilitat especial, com ara tocar un instrument, quan els actors s’han de mostrar despullats o han de gravar una presa on no se’ls veu la cara.

¿És Trump o el seu doble?

En l’àmbit de la política també s’han fet servir dobles, sobretot en el passat, quan les fotografies i les imatges de vídeo eren escasses i gairebé no circulaven. Avui dia, si un polític o persona de rellevància fa servir un doble s’arrisca que el descobreixin molt fàcilment. No fa gaire va córrer la brama que Melania Trump, esposa de l’expresident dels Estats Units, feia servir una doble. En qüestió d’hores la xarxa es va omplir de fotografies que pretenien demostrar-ho.

Polònia, el país dels dobles

Tomàs Molina, Pedro Sánchez, Pilar Rahola, els reis… A la televisió també hi trobem dobles. Tots aquests personatges els interpreten grans actors que, amb l’ajuda del maquillatge, el vestuari i un intens treball d’observació, es transformen en persones conegudes. Però, com que són imitacions, exageren una mica els trets dels personatges per fer-nos riure.

Vocabulary

  • Look-alike: doble, persona molt semblant
  • Certain: certesa, seguretat
  • Duplicated: duplicat, doble
  • Each one: cadascú


stats