Cotxes
Suplements 01/01/2022

Cinc cotxes que desapareixen aquest 2022

Acaba l’any 2021 i amb ell queden descatalogats diversos models de les principals marques per motius comercials o bé pel final de cicle de la seva vida útil

3 min
Volkswagen Passat

Amb l'arribada de l'any hi ha un grapat de cotxes que deixaran de formar part de l’oferta comercial de les seves companyies i passaran a estar descatalogats. Tot i que oficialment ja no formin part del catàleg del fabricant, encara en quedaran algunes unitats en estoc durant alguns mesos, per bé que són models condemnats a desaparèixer del mercat.

La majoria de models que deixen el mercat han sigut fracassos comercials sonats, però en altres casos els vehicles ja han complert un cicle de vida útil i han de deixar pas als seus substituts de nova generació. La majoria de cotxes que deixen el mercat són berlines que no han pogut fer front a la gran ofensiva SUV que envaeix el continent europeu. A continuació us expliquem els cinc principals cotxes que desapareixen aquest 2022.

Renault Talisman

Ningú pot acabar d’explicar què ha passat amb el Talisman. Aquesta berlina francesa és un producte de qualitat, a un preu raonable i una càrrega tecnològica notable, però ha resultat un fracàs de vendes espectacular. La nova direcció de Renault, encapçalada per Luca de Meo, va decidir eliminar el Talisman de l’oferta comercial de la marca del rombe i apostar pels segments SUV i crossover, els més rendibles del mercat ara mateix.

Renault Talisman.

Toyota Camry

Encara més escandalós ha sigut el cas del Camry, la berlina aspiracional i de representació de Toyota, que havia estat un èxit de vendes als Estats Units, el Canadà i Austràlia, per exemple. Un cotxe elegant, tecnològic i amb mecàniques ecològiques. Però el segment de les berlines sedan de tres volums a Europa està en crisi, i la marca japonesa ha decidit retirar el Camry de la seva oferta comercial al Vell Continent.

Toyota Camry Electric Hybrid.

Volkswagen Passat

Ara fa uns anys ningú hauria pogut creure que el Passat desapareixeria de l’oferta comercial de Volkswagen. La berlina estrella de Wolfsburg desapareix en el format de carrosseria sedan o de tres volums, per bé que Volkswagen encara mantindrà alguns mesos més la versió familiar o Variant, que també sembla condemnada: no tindrà un substitut en el nou horitzó elèctric de la companyia. 

Passat GTE.

Mazda CX-3

La desaparició del Mazda CX-3 és una sorpresa… a mitges. És molt estrany que una marca retiri un totcamí o SUV del segment B quan funciona relativament bé en el mercat, però la decisió de Mazda es basa en criteris comercials (no ha arribat als objectius de vendes fixats per la marca) i per deixar més espai al nou CX-30, amb un estil i disseny més modern i cupè que ha d’omplir el lloc del ja desaparegut CX-3. 

Mazda CX-3.

Mitsubishi Outlander

L’Outlander és un dels millors totcamins que hem provat, i la seva versió híbrida endollable, que vam poder provar fa un temps, és tot un referent dins del segment i un autèntic èxit de vendes. Però Mitsubishi és una peça més al tauler d’escacs del grup Renault-Nissan, i la direcció de l’aliança franconipona ha decidit retirar Mitsubishi del mercat europeu. Amb tot, és una incògnita saber si l’Outlander PHEV o híbrid endollable de nova generació finalment aterrarà al Vell Continent o si l’aliança ho vol confiar tot als grans totcamins de Renault i Nissan, especialment el futur X-Trail.

Mitsubishi Outlander.

Bonus: altres comiats

Una cosa força similar a l’Outlander li passa al petit ASX , un totcamí que porta al mercat ben bé deu anys amb bons resultats comercials però que ja s'ha de renovar i possiblement desaparèixer del mercat europeu. Altres comiats sonats són els dels Dacia Lodgy i Logan, que deixen pas al nou Dacia Jogger, un model que els ha de substituir a tots dos aquest 2022. Per acabar, trobem el cas del Chevrolet Camaro, un esportiu d’altes prestacions que ha triomfat als Estats Units i que ha passat sense pena ni glòria per Europa, cosa que ha portat la marca a retirar el seu muscle car del Vell Continent.

Mitsubishi ASX.
stats