La teva ‘foodie’ de capçalera
Suplements 18/02/2022

Bo, bonic i barat

2 min
La teva ‘foodie’ de capçalera Bo, bonic i barat

Si tens les butxaques plenes, Barcelona és una ciutat gastronòmicament meravellosa. Però, com tot a la capital catalana, han anat pujant els preus i sovint et trobes que vols sortir a sopar a fora però no vols (o no pots) deixar-hi 30 euros per cap. Us llanço tres propostes informals i delicioses.

Comencem per un lloc que mai decep (i això que hi és des del 1995): Les 3 pommes. Si heu tingut la sort de visitar la Bretanya, seguríssim que heu tastat les tradicionals galettes, unes creps salades fetes amb farina de blat de fajol i farcides amb una gran diversitat d’ingredients. Doncs bé, aquesta crêperie està especialitzada en galettes, i n’hi ha moltes per escollir. Per exemple: pernil dolç, emmental i ou; o roquefort, espinacs i mel; o mousse de foie d’ànec, ou, ceba, confitura de figa i emmental... Mil combinacions. I a la nit disposen d’un menú a bon preu (15,90 euros, beguda a banda) amb el qual surts tip. Inclou un primer (com la taula de formatges, la de patés o la fondue de camembert amb poma i fruits secs, una galette i postres (com ara una crep dolça). Tenen diversos plats vegetarians i és un lloc ideal per a celíacs, perquè hi ha moltes opcions sense gluten. A banda, crec que és un restaurant excel·lent per anar-hi amb criatures. El servei és ràpid, familiar i molt diligent. És al carrer Aragó, 150.

En segon lloc, The Fish & Chips Shop. Un clàssic quan es vol sopar amb les amigues però el compte corrent està sec. Van començar el 2015 amb un local petit al carrer Rocafort i ara tenen diversos restaurants -cal destacar-ne el del carrer Casanova, que és de productes sense gluten-. Serveixen el plat estrella en un con de paper que simula el de diari. Si n’heu menjat al Regne Unit, veureu que és una versió una mica diferent (per a mi fins i tot millor). El lluç està arrebossat en una tempura fumada i les patates fregides estan condimentades amb unes espècies de l’Índia i el Pakistan. A la carta hi ha altres coses, com la versió vegetariana amb alvocat arrebossat, ensaladilla russa, cazón, hummus i edamame trufat. En tot cas, amb la paperina de peix i patates ja quedes tip. Ve amb una salsa tàrtara i chutney de mango. El con petit val 7,90 euros i el gros 10,50. Als locals de la Barceloneta i del Putxet també serveixen el seu famós entrepà de llagosta: el lobster roll. No l’he tastat encara, però fa molt bona pinta.

Per parlar-vos del tercer i últim local hauria de fer una petita introducció. No sé si coneixeu el Parking Pizza. Pizzes delicioses que serveixen en tres locals diferents. En un d’ells, el de passeig de Sant Joan, tenen al costat un spin-off enganxat: es diu Parking Pita i hi cuinen receptes libaneses per llepar-se’n els dits. A la carta hi ha plats per compartir i pites ben farcides de coses bones. La meva preferida és la de kebab de xai al carbó, festucs i farigola, menta, julivert, maionesa de tahini i salsa harissa. Val 11 euros i fa caure de cul a terra.

Declaració d'intencions

Aquest text no és contingut publicitari. Tots els llocs els he visitat com a clienta i he pagat el compte com qualsevol altra persona.

stats