Safety Car
Suplements 04/08/2021

BMW i4 M50, un ‘safety car’ d’alt voltatge

Els bavaresos presenten el nou cotxe de seguretat de MotoE, un i4 que ara arriba fins als 544 CV

2 min
BMW i4 M50 Safety Car

Ja fa algunes temporades que BMW i Dorna –entitat organitzadora dels campionats de Moto3, Moto2, Moto GP i MotoE– tenen signat un acord de col·laboració i patrocini que ha fet que els cotxes de la marca de Munic esdevinguin els safety car o cotxes de seguretat de les carreres d’aquestes disciplines. Fins ara BMW ha aprofitat l’acord per lluir els seus espectaculars M3, M4 o i8, però ara per primer cop estrenarà un cotxe de seguretat totalment elèctric i de zero emissions com el nou i4 M50 Safety Car, que debutarà aquest cap de setmana al Gran Premi d’Àustria que se celebrarà al Red Bull Ring.

La tasca del nou BMW i40 M50 Safety Car serà la de vigilància i escorta de la cursa, així com intervenció i reconeixement de qualsevol incidència a la pista, i esdevindrà un marc immillorable per demostrar al món les capacitats d’aquest nou esportiu elèctric bavarès.

BMW i4 M50 Safety Car.
BMW i4 M50 Safety Car.
BMW i4 M50 Safety Car.

Aquest esportiu elèctric i cupè fa servir una mecànica elèctrica amb dos motors sobre cada eix i tracció integral a les quatre rodes que disposen d’una potència total combinada de 476 CV i 730 Nm de parell, per bé que té una funció boost que li permet oferir momentàniament fins a 544 CV de potència, amb una autonomia teòrica d’uns 510 quilòmetres (per bé que a tot drap sobre els circuits es veurà lògicament escurçada), que li permet fer les funcions de cotxe de seguretat a MotoE amb totes les garanties. A tot això cal sumar-hi el fet que el departament BMW Motorsport ha evolucionat i millorat el seu xassís per adequar-lo als circuits de mig món i permetre una millor tracció i dinàmica en aquests registres.

Per acabar convé destacar que aquest i4 M50 serà el primer cotxe de seguretat o safety car de BMW que no va pintat amb els colors de la marca bavaresa (blanc, blau i vermell), i que estrenarà un nou color gris amb diversos detalls verds que volen emfatitzar i deixar clara la seva naturalesa elèctrica de zero emissions.

stats