Estafa
Societat Successos 02/08/2022

El mes de juliol han augmentat "considerablement" les denúncies per estafa de lloguer turístic

La Policia Nacional recomana evitar els anuncis de les xarxes socials que tenen preus excessivament baixos

ARA Balears
1 min
Ell lloguer vacacional a Palma no està permès en plurifamiliars.

Palma"Volem advertir del considerable augment de denúncies que hem rebut en aquest darrer mes per estafes relacionades amb el lloguer d'habitatges vacacionals a Mallorca". Amb aquesta declaració, difosa en un comunicat, la Policia Nacional ha advertit del problema que s'està trobant aquest estiu a l'illa i ha assegurat que la forma que més utilitzen els estafadors és la de penjar publicitats a les xarxes socials més conegudes amb ofertes amb preus excessivament baixos.

Generalment, assegura el cos policial, utilitzen telèfons amb prefixos estrangers i mostren imatges d'habitatges vacacionals molt atractives a un preu molt competitiu. En la major part dels casos, i amb l'única intenció de transmetre confiança i garantia, solen aportar la fotografia d'un DNI fals o usurpat a una tercera persona, juntament amb un contracte de lloguer molt senzill.

Posteriorment, sota el fals argument que l'immoble està molt sol·licitat, exigeixen el pagament d'una quantitat en concepte de reserva. Així, una vegada rebut el pagament, comencen a posar excuses a les víctimes per lliurar-los les claus, i deixen de respondre i els bloquegen de les diferents aplicacions.

Mesures de seguretat

Davant d'això, la Policia Nacional fa diferents recomanacions per evitar les estafes.

Recomanacions
  • 1. Anar sempre a cercar a les aplicacions o les pàgines oficials de plataformes de lloguer turístic.
  • 2. Anar alerta amb els enllaços que estan inclosos en els correus electrònics procedents de gent desconeguda, ja que molts estafadors utilitzen pàgines fraudulentes que imiten el disseny de les plataformes oficials.
  • 3. Evitar enviar documentació personal per aplicacions que no siguin les oficials.
  • 4. Desconfiar de les ofertes que combinen preus excessivament baixos amb imatges d'allotjaments molt atractius.
  • 5. En cas que ja s'hagi caigut en l'estafa, recomanen denunciar tot d'una la situació davant de la policia i aportar el màxim de material possible.
stats