Succés
Societat Successos 22/10/2022

La Fiscalia demana 15 anys de presó per intentar assassinar la seva parella tirant-la dues vegades pel balcó

La dona va aconseguir aferrar-se a la barana, però ell li va copejar les mans per fer-la caure, segons el fiscal

ARA Balears
2 min
Un agent de la Guàrdia Civil

PalmaLa Fiscalia demana 14 anys i 11 mesos de presó per a un home acusat d'intentar assassinar la seva parella, llançant-la pel balcó de l'habitatge fins a dues vegades en una mateixa nit a Inca, a més de pegar-li una pallissa. La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha citat l'home aquest dimarts a partir de les 9.30 hores per a una vista judicial.

Els fets es remunten a la nit del 21 de maig del 2021 al domicili de l'acusat, quan la dona, amb la qual tenia una relació sentimental des de feia quatre anys, hi era de visita. Segons la Fiscalia, es va iniciar una forta discussió entre tots dos i l'acusat, de 30 anys, va començar a insultar la seva parella, de 26 anys. Després va passar a agredir-la físicament amb cops de puny al tors, als braços i al nas, per la qual cosa va començar a sagnar profusament.

Aleshores, presumptament, va envoltar la dona per la cintura i la va conduir fins al balcó del dormitori, llançant-la al buit. La dona, que estava semidespullada, va aconseguir agafar-se als barrots de la barana metàl·lica, però l'home va començar a copejar-li les mans per fer que s'amollàs. La dona va caure des de gairebé cinc metres d'altura i va impactar contra el terra del carrer.

Quan la dona es va poder aixecar, va tornar al domicili per vestir-se i endur-se les coses. Seguint amb la versió del Ministeri Públic, l'acusat li va dir que la volia "veure morta" i que només se n'aniria de casa quan ell volgués. A continuació hauria intentat copejar-la amb una botella de cervesa, però la víctima va aconseguir llevar-la-hi.

Presumptament, l'acusat va tornar a pegar-li cops de puny i de nou la va agafar pels braços i la va tirar pel balcó. Durant la caiguda, la dona va poder agafar-se a uns cables d'electricitat aferrats a la façana i frenar-ne parcialment l'impacte. La dona va patir múltiples fractures als cartílags nasals i a un peu, a més de reaccions psicològiques d'ansietat.

L'home va ser detingut després dels fets i fou enviat a la presó. La Fiscalia l'acusa d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa i, a més de la pena de presó, li demana una ordre d'allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima durant 22 anys. També sol·licita que el processat, de nacionalitat colombiana, sigui expulsat del territori espanyol durant deu anys després de complir dos terços de la condemna. A més, li demana una indemnització de gairebé 4.000 euros per a la dona pels danys i les seqüeles i de 10.000 euros en concepte de dany moral.

stats