Succés
Societat Successos 22/10/2022

Detinguts dos homes per obligar a treballar llargues jornades i sense permís de residència una dona a Palma

La víctima va ser obligada a fer jornades de 15 i 18 hores diàries durant nou dies seguits

ARA Balears
1 min
Dos agents de la Policia Nacional durant l'operació. / POLICIA NACIONAL

PalmaLa Policia Nacional ha detingut dos homes d'origen suís, de 64 i 65 anys, per presumptament haver obligat a treballar llargues jornades i sense permís de residència una dona, a qui van pagar el bitllet d'avió, a Palma. Segons ha informat la Policia aquest dissabte en una nota de premsa, agents del Cos Nacional a Palma han arrestat dos homes per un delicte contra els drets dels treballadors i afavoriment de la immigració il·legal.

Agents de la UCRIF van rebre una denúncia per part d'una dona que va manifestar que, a través d'uns coneguts, va rebre al seu país d'origen una oferta d'ocupació com a cuinera a Espanya i que li pagaven el bitllet d'avió.

La denunciant va ser obligada a fer jornades de 15 i 18 hores diàries durant nou dies seguits i, després de discrepàncies amb els ocupadors, li van oferir la quantitat de 500 euros perquè tornàs al seu país i arribà a ser agredida físicament després de la seva negativa a acceptar aquesta quantia de doblers, per la qual cosa va haver de ser assistida al centre hospitalari corresponent.

Els agents van poder comprovar que els denunciats van pagar els bitllets d'avió a la dona per tal d'ocupar-la al seu domicili com a cuinera, encara que no tenia permís de residència i treball. A més, els investigadors van poder localitzar dos empleats més dels ara detinguts, que van confirmar que treballaven de manera irregular en diversos domicilis de Mallorca com a cuiners privat, i tampoc tenien permisos.

stats